Novice

Kia Picanto v evropski preobleki

Po predstavitvi različice za korejski trg so pri Kii razkrili še evropsko izvedenko prenovljenega mestnega modela Picanto.

Osvežitev je mestnemu avtomobilčku prinesla spremembe videza zunanjosti, ki so še najbolj opazne pri športni različicah GT-Line in X-Line, pri kateri so oblikovalci povzeli nekaj lastnosti razreda križancev. Spremembe sprednjega dela vključujejo novo zasnovo maske in žarometov, medtem ko na zadnjem delu prepoznavnost zagotavljajo nove zadnje luči s tehnologijo LED in vitkejša zasnova zadnjih meglenk. Različici GT-Line in X-Line sta dobili še spremenjene prednje in zadnje odbijače z ostrejšimi linijami, skupno pa bo možno izbirati med desetimi barvni odtenki zunanjosti ter dvojimi novimi modeli aluminijastih platišč v velikostih 14 ali 16 palcev.

V prenovljeni notranjosti bo na voljo izboljšan multimedijski sistem z 8-palčnim zaslonom in vgrajeno navigacijo, ki bo povezan s 4,2-palčnim zaslonom prikazovalnika na instrumentni plošči. Že serijsko bo ponujal večnamensko povezljivost preko tehnologije Bluetooth, podporo sistemoma Android Auto in Apple CarPlay ter podporo povezljivosti UVO Connect. V odvisnosti od tržišča naj bi bili standardno na voljo sedeži s črno preobleko iz tekstila ali umetnega usnja, izbirati pa bo moč še med opcijskimi barvnimi paketi notranjosti.

Podobno kot prenovljeni Rio bo tudi novi Picanto deležen določenih tehnologij, ki so bile do sedaj na voljo le v avtomobilih višjih razredov, saj bo tudi v njem na voljo vrsta varnostnih sistemov ADAS (Advanced Driving Assistance Systems). Vozniku v pomoč bodo med drugimi sistem za preprečevanje naleta z zaznavo vozil in pešcev, sistem za ohranjanje voznega pasu ter sistema za izogibanje trkom in zaustavitev v sili.

V Kii Picanto bosta na voljo nova litrska trivaljna bencinska motorja Smartstream, atmosferski z 49 kW (67 KM) ter turbinsko podprt T-GDi, ki razvije 74 kW (100 KM). Prenovljena motorja naj bi bila učinkovitejša in čistejša, na voljo pa naj bi bila tudi v kombinaciji z robotiziranim menjalnikom AMT (Automated Manual Transmission), zasnovanim na osnovi 5-stopenjskega ročnega menjalnika.

S prodajo prenovljenega modela Kia Picanto naj bi v Evropi pričeli v tretjem četrtletju letošnjega leta, cen pa zaenkrat še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Oplovi tovarni naj bi prihodnje leto zagnali proizvodnjo novega modela DS
Koenigsegg in Polestar zaenkrat še skrivnostno