Novice

V pričakovanju najbolj nabrite Hyundai Kone

Pri južnokorejskem Hyundaju že kar nekaj časa napovedujejo prihod najbolj razburljive različice športno uporabne Kone z oznako N, ki označuje njihove najbolj popoprane modele. Kona N naj bi se pojavila med kupci tekom letošnjega leta, javnosti pa so razkrili nekaj detajlov.

Hyundai bo z najbolj strupeno Kono v ponudbi vstopil v precej nišen avtomobilski segment športno nabritih malih križancev, ki jih, vsaj v tem trenutku, ni ravno na pretek (Volkswagen T-Roc R in Ford Puma ST). Pri največjem korejskem proizvajalcu avtomobilov so sicer še skrivnostni glede tehničnih podatkov prihajajočega poldirkalnega križanca, zaenkrat je znano le to, da se bo pod motornim pokrovom vrtel dvolitrski prisilno polnjeni štirivaljnik, za prenos moči pa bo skrbel 8-stopenjski dvosklopčni menjalnik DCT. Že poznani agregat, ki ga najdemo tudi v modelu i30 N, bi se tako lahko ponašal z 275 KM največje moči (oziroma z 250 KM pri osnovni verziji).

Kono N, ki se bo tako pridružila Hyundajevi družini z oznako »N« (i30 N in i20 N), bo moč prepoznati že od zunaj, saj bo odeta v precej bolj športno opravo (agresivnejši odbijači, zadnji difuzor, edinstvene dvojne izpušne cevi, ipd.). Obenem so Hyundajevi inženirji poskrbeli za podrobne prilagoditve podvozja (športnejše vzmetenje, zmogljivejše zavore), na voljo pa bo tudi sistem za speljevanje Launch Control.

Najbolj zmogljiv Hyundajev križanec v ponudbi naj bi se na trgu znašel v tem letu, cene pa zaenkrat še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "V pričakovanju najbolj nabrite Hyundai Kone"


matejxx
3 leta 3 meseci nazaj

Popolnoma nepotrebna. Športni navdušenci si ne bodo kupili SUV-a.

mrtwelvetrees
3 leta 3 meseci nazaj

Najbrž ne bo “mini” hibrid ?

xxl
3 leta 3 meseci nazaj

Meni se zdi ta odločitev nepotrebna. i30 N je več kot dovolj.

 
Enota Alpine bo skrbela za inovativnost športnih avtomobilov Skupine Renault
Nove podrobnosti strategije znamke Kia