Novice

Nove podrobnosti strategije znamke Kia

Po velikem pirotehničnem slavju ob razkritju novega logotipa in slogana, je znamka Kia razkrila nekaj več informacij glede svojih bodočih ambicij.

Kia naj bi v skladu s predstavljeno strategijo poslej strankam ponujala trajnostne rešitve mobilnosti in ne zgolj vozil. Hkrati so se odločili za spremembo korporativnega imena, iz katerega umikajo besedo Motors – torej zgolj Kia Corporation.


Predsednik uprave in direktor Ho Sung Song je dejal: “Pri Kii verjamemo, da prevoz, mobilnost in gibanje predstavljajo človekove pravice. Naša vizija je, da globalno ustvarjamo trajnostne mobilnostne rešitve za stranke, skupnosti in družbe. Danes začenjamo z uresničevanjem te vizije in sicer s predstavitvijo novo opredeljenega namena znamke in strategije za prihodnost.”

Hkrati je pojasnil širši pogled na preimenovanje z besedami: “Spremembi našega korporativnega imena in logotipa nista le kozmetične narave. To predstavlja naše razširjanje obzorij in vzpostavitev novega in rastočega poslovanja, ki bo zadovoljevalo in tudi presegalo različne potrebe naših strank po svetu. Še bolj pomembno je, da to pomeni tudi prilagajanje naše delovne kulture, ki bo omogočala ustvarjalnost vseh naših zaposlenih ter vzpostavitev navdihujočega delovnega okolja.”


Znamkin novi slogan Movement that inspires oziroma Gibanje, ki navdihuje, je v središču znamkinega manifesta, po katerem naj bi Kia navdihovala svoje stranke z izdelki, storitvami in njihovimi izkušnjami z znamko. Njeno bistvo naj bi bilo spodbujanje napredka človeštva z razvojem inovativnih potniških kabin, vznemirljivih novih izdelkov in – kar je še pomembneje – priročnih  storitev, ki navdihujejo stranke in jim omogočijo prosti čas za aktivnosti, ki jih najbolj razveseljujejo.

Poslovna strategija Kie Plan S je bila predstavljena v začetku leta 2020 in predvideva vodilni položaj v mobilnosti prihodnosti z razširitvijo na področja, kot so električna vozila, mobilnostne rešitve in storitve, namenska vozila in še veliko več. Hkrati izpostavlja bolj trajnostno naravnano proizvodnjo, z uporabo čiste energije in recikliranih materialov.

Kia namerava  paleto modelov razširiti s sedmimi baterijsko-električnimi osebnimi avtomobili različnih karoserijskih zasnov do leta 2027. Poleg tega za poslovne kupce razvijajo namenska vozila na prilagodljivi ‘skateboard’ platformi, z modularnimi karoserijami za posebne različne potrebe mobilnosti

Kia naj bi krepila sodelovanje in partnerstva z globalnimi podjetji s področja mobilnosti, s čimer bi razpršili mobilnostne storitve po globalnih strateških regijah. Vzpostavljajo tudi druge mobilnostne storitve, kot je npr. WiBLE, skupno podjetje za storitve car-sharinga s španskim energetskim velikanom Repsol, ki je bil ustanovljen septembra 2018 s sedežem v Madridu in upravlja s 500 priključno-hibridnimi primerki modela Niro PHEV. Nova storitev KiaMobility, ki je od septembra 2020 na voljo v Italiji in Rusiji, pospešuje Kiino preobrazbo v ponudnika mobilnostnih storitev, v kratkem pa naj bi jo predstavili na še nekaterih evropskih trgih.

Kia naj bi v prvem kvartalu letošnjega leta razkrila prvo izključno električno vozilo na platformi E-GMP ter novo oblikovalsko filozofijo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V pričakovanju najbolj nabrite Hyundai Kone
CES letos malo drugače