Novice

Enota Alpine bo skrbela za inovativnost športnih avtomobilov Skupine Renault

Laurent Rossi, novi vodja enote Alpine znotraj Skupine Renault, bo skrbel za poslovanje znamk Alpine Cars, Renault Sport Cars (RSC) in Renault Sport Racing (RSR).

Rossi je bil doslej zaposlen kot direktor za strategijo in poslovni razvoj skupine Renault, po novem pa prevzema nadzor nad poslovanjem znamk Alpine Cars, Renault Sport Cars (RSC) in Renault Sport Racing (RSR), ki so v skladu s strategijo Renaulution pristale pod skupno streho. Francozi so že pred dnevi tudi sporočili, da se s položaja vodje ekipe Formule 1 (in tudi iz Skupine) umika Cyril Abiteboul, ki je bil na njenem čelu od leta 2016. Njegov čas z ekipo je bil poln vzponov in padcev, nikoli pa mu ni uspelo vrniti moštva na nekdanjo pot uspeha, saj se v najboljšem primeru držijo zgolj čela srednje uspešnih ekip.

Formalno vlogo Abiteboula prevzema Rossi, pojavile pa so se tudi govorice, da naj bi to delo prevzel Marcin Budkowski, tehnični direktor moštva. Hkrati je bilo slišati, da naj bi se ekipi pridružil Davide Brivio, nekdanji vodja ekipe Moto GP pri Suzukiju. Vsekakor se Francozi nadejajo pozitivnega razpleta sprememb, tudi zaradi dejstva, da se jim bo v sezoni 2021 ponovno pridružil dvakratni prvak Fernando Alonso.

Nova samostojna enota Alpine, namenjena inovativnim, pristnim in ekskluzivnim športnim avtomobilom, naj bi združila edinstveno strokovno znanje, zbrano v inženiringu RSC in RSR, proizvodni obrat v Dieppu, medijsko izpostavljenost Formule 1 in izročilo znamke Alpine. Znotraj Skupine naj bi ustvarjali vrednost s ponudbo za zahtevne in strastne kupce, zgodnje posvojitelje. Njihov cilj je doseganje donosnosti od leta 2025, vključno z naložbami v avtomobilski šport.


13-Laurent ROSSI»Nova enota Alpine prevzema tri blagovne znamke z različnimi prednostmi in področji odličnosti, ki jih bo združila v eno skupno in avtonomno podjetje. Obrtno mojstrstvo in strokovno znanje naše tovarne v Dieppu, odličnost inženiringa našega moštva Formule 1 in strokovnjakov Renault Sport bodo prišli do izraza v naših električnih avtomobilih, nabitih s tehnologijo, ki bodo ime Alpine ponesli v prihodnost. Navzoči bomo na dirkališčih in cestah, pristni in tehnološko dovršeni, disruptivni in strastni,« je izjavil Laurent Rossi, glavni izvršni direktor Alpine.


V svojem poslovanju naj bi še bolj intenzivno izkoriščali sinergije s Skupino Renault in Zvezo Renault-Nissan-Mitsubishi ter sodelovali z izbranimi partnerji, med katere po novem spada Skupina Lotus. Skupina Renault in Skupina Lotus podpisali memorandum o soglasju za študijo o več področjih sodelovanja, med katerimi je tudi skupen razvoj električnega športnega avtomobila. Na podlagi študije izvedljivosti naj bi se skupini odločali glede skupnega inženiringa, oblikovanja in razvoja električno gnanega športnega avtomobila z uporabo virov, strokovnega znanja in opreme obeh podjetij v Franciji in Veliki Britaniji.

V načrtu enote Alpine je tako nova baterijsko-električna športna kombilimuzina segmenta B (na platformi CMF-B EV), baterijsko električni športni križanec segmenta C (na platformi CMF EV) ter baterijsko-električni športni naslednik modela A110, ki bo razvit v sodelovanju z Lotusom.

Alpine naj bi stopila v ospredje inovativnosti Skupine Renault na področjih tehnologije, distribucije, izkušenj kupcev in drugih področjih, ki ustvarjajo vrednost za znamko in kupce.

11-2021 - A521Ob razčlenitvi strategije je bil predstavljena tudi nova idejna podoba dirkalnika Formule 1, pri čemer naj bi nekatere od uporabljenih grafičnih elementov ohranili tudi na tekmovalni obleki, drugi pa se bodo razvili. Modra, bela in rdeča barva se nanašajo na barve francoske in britanske zastave, skupaj z znakom Alpine pa sooblikujejo močan simbol istovetnosti znamke v športu. Tekmovanje naj bi ostalo jedrni del ambicioznih načrtov znamke Alpine, Formula 1 pa naj bi bila osrednji del strategije znamke v avtomobilskem športu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops; Foto: Alpine)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renaulution je novi strateški načrt Skupine Renault
V pričakovanju najbolj nabrite Hyundai Kone