Novice

V pričakovanju nove generacije najmanjšega Range Roverja

Range Roverjev model Evoque, ki velja za najbolj uspešno Land Roverjevo vozilo v njihovi zgodovini, po sedmih letih od svoje predstavitve dobiva svojega naslednika. Druga generacija prestižnega malega SUV bo uradno predstavljena 22. novembra, že sedaj pa ga je moč občudovati sredi glavnega mesta Združenega kraljestva – a zgolj v obliki žičnate skulpture!

Pri angleškemu specialistu za terenska vozila so z omenjenimi žičnatimi modeli, ki jih je moč videti v središču Londona, pričeli – podobno kot pred tremi leti pri brezstrešni verziji sedanjega modela – s počasnim razkrivanjem svoje novosti. Povsem novi Evoque bo sicer moral stopiti v precej velike čevlje svojega predhodnika, katerih so prodali v zadnjih 7 letih kar 750.000, zaradi česar velja za enega najbolj zaželenih SUV tega segmenta.

Po prvih skicah sodeč novi Evoque ne bo predstavljal pretirane oblikovne revolucije, v določeni meri pa se bo naslanjal na večjega Velarja (npr. pri zunanjih vratnih kljukah, ipd.). Podobnost z modelom Velar bo še bolj očitna v notranjosti, kjer bo voznika pričakal podoben dvojni digitalni zaslon za upravljanje info-zabavne enote ter klimatske naprave.

Novi Evoque, ki bo od dosedanjega daljši za dobrih 10 centimetrov, naj bi nastajal na obstoječi koncernski platformi (D8), ki bo malenkostno modificirana. Pod motornim pokrovom se bodo znašli že obstoječi Ingenium agregati, prvič pa bo na voljo tudi priključno hibridna različica.

Novi Evoque bo razkrit v četrtek, 22. novembra, ko bodo znane tudi ostale tehnične podrobnosti.

 Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW M340i xDrive bolj podrobno
Corollina družina se povečuje