Novice

Corollina družina se povečuje

Potem ko so pri japonski Toyoti predstavili tako kombilimuzinsko kot tudi karavansko različico modela Corolla, je sedaj prišla na vrsto še limuzina. Dvanajsta generacija limuzinske Corolle se ponaša s precej bolj drzno obliko kot predhodnica, v evropskih salonih pa naj bi se pojavila v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Toyota je že na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu dodobra presenetila z dokaj drzno in svežo podobo naslednika modela Auris, ki se ponovno imenuje Corolla. Zatorej nikakor ne preseneča, da se je tudi limuzinska različica dodobra odmaknila od dolgočasnih linij predhodnic. Hkrati se tudi v notranjosti ponaša s precej bolj modernim in prijetnim okoljem, sicer poznanim že iz kombilimuzinske in karavanske verzije. Pred voznikom se tako nahaja novi 8-palčni multimedijski sistem Toyota Touch, ob doplačilu pa bosta med drugim na voljo brezžično polnjenje telefona ter prikazovalnik na vetrobranskem zaslonu.

Nova limuzinska Corolla, ki je sicer zasnovana na Toyotini platformi TNGA (Toyota New Global Architecture), ima enako medosno razdaljo kot karavan ter se lahko pohvali – tako tovarna – s precej dobrodušno odmerjenim prostorom za noge na zadnji klopi. Pod motornim pokrovom, kjer boste seveda zaman iskali turbodizelski agregat, naj bi se v Evropi znašli dve opciji. Tako bosta kupcem na stari celini na voljo 1,8-litrski hibrid (122 KM) ter 1,6-litrski bencinski motor (132 KM), pri katerem bo za prenos moči skrbel tako 6-stopenjski ročni, kakor tudi CVT avtomatski menjalnik. Močnejši dvolitrski hibrid pa naj bi ponujali zgolj na drugih trgih.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

13 komentarjev za "Corollina družina se povečuje"


Bucko99
5 leta 5 meseci nazaj

Že 2 leti obljubljajo močnejši hibrid, pa še vedno nič… kje je problem ?

J.McLane
5 leta 5 meseci nazaj

Močnejši hibrid bo na voljo samo v HB in TS varianti. Limuzina pač cilja na učinkovitost, jaz jo vidim kot neko alternativo kontroverzno oblikovanemu in dražjemu Priusu, ampak glede na slabo popularnost limuzin v Evropi tudi tu ni pričakovati nekih prodajnih številk.

Močnejši hibrid v tem razredu so obljubili točno eno leto nazaj in ne dve 😉

215709
5 leta 5 meseci nazaj

Skoda da je politika toyote da tako dizle opusca en za drugim pri vseh modelih
Bo treba pogledat h konkurenci
Bi zveseljem spet vzel novega dizelcka, ker sem mnenja da ga noben hibrid oz bencinar na dolge proge ne more zamenjat oz. Bit ucinkovitejsi
:Ssss

J.McLane
5 leta 5 meseci nazaj

Dizle opušča zato ker so prišli do iste porabo tudi “na dolge proge”, če ne verjameš pojdi na testno vožnjo Priusa. Prejšnja generacija Priusa je imela porabo 5 l/100 km (Auris 5,3), nova generacija pa ima 4,4 l/100 km (podatki po spritmonitor.de), ta pogonski sklop šele sedaj prihaja v novo Corollo. Vse kar mogoče manjka je cenejša ponudba manjšega dizla z ročno kvačkalico, tu je pa enostavno premalo zaslužka, pač kapitalizem dela svoje.

215709
5 leta 5 meseci nazaj

Dolge proge sem imel v mislih za tiste ki delamo 40-50k oz vec na leto najvec po avtocesti
Noben me ne bo preprical da se hibrid na avtocesti splaca v primwrjavi z dizlom
Prvo kot prvo je drazji u startu kot drugo pa zihr vec pokuri oz se vozis 150kmh
Drugo servisi so tam tam ce se malo znajdes
Kot tretje ne filozofirajte prevec… to kar testirajo pri 90kmh me ne zanima kaksna je poraba ter primerjava
Peljati se s hibridom malo hitreje po avtocesti dam garant da ni razlika v porabi samo pol litra. Pa tak nima smisla tuli cvt ko da se bo razpocil kar ni tak udobno vec
Sem testiral toyotin hibrid in me do sedajsne generacije niso prepricale enostavno te sili v neko pocasno polzjo voznjo – dinamika mu je tuja
Ima pa vsak svoje potrebe

J.McLane
5 leta 5 meseci nazaj

Sem šel s Passatom (2012) 1.6 TDI bluemotion s 16″ gumami do Livorna in sem šel s Priusom (2009) do Bologne, poraba je bila enaka okrog 5,4 l/100 km, oboje vožnja 130-150 kmh… Tako da ne nabijaj.

215709
5 leta 5 meseci nazaj

Imel sem v mislih primerjava istega vozila hibrid/dizel
Lej no sej je vsak probal pa se sam preprical
Mene zaenkrat hibrid se ni preprical

5 leta 5 meseci nazaj

Mene je prepričal. Na dan naredim 150km po avto cesti in ene 20km po mestu. Glasen je, ko pospešuješ. ampak tudi če vozim 150km/h je tih. Se pa tudi odkupi z nizkimi stroški servisiranja in zanesljivostjo.

J.McLane
5 leta 5 meseci nazaj

Istega vozila v hibridni ali dizel varianti pri Toyoti ne boš več našel, novi hibridi pa pri Toyoti pokurijo 12% manj kot stari, pa ne samo na papirju. Poleg tega če si slučajno opazil, je dizel dražji od bencina za 5,6%, kljub višji trošarini. Tule je članek, ki nakazuje na to da naj bi ta anomalija ostala še kar nekaj časa:
https://tinyurl.com/ycxjowx4

J.McLane
5 leta 5 meseci nazaj

Corolla je bila danes na voljo kot “nizkocenovnik” za 13k €, očitno se Toyota poslavlja od take ponudbe… Ugibam da bo za srednje založenega hibrida treba nameniti več kot 20 tisočakov, no, bomo videli.

Edit: glede na Evropski PR naj bi v ponudbi ostal tudi 1.6 bencinski motor, je pa verjetno odvisno od uvoznika ali bo tako kombinacijo ponudil ali ne
https://newsroom.toyota.eu/new-sedan-joins-toyota-corolla-hybrid-family/

chad
5 leta 5 meseci nazaj

Corolla ni bila nizkocenovnik nikoli, je bila pa ugodnejša od golfa kot verjetno tudi vsi ostali konkurenti. Hibridna corolla je bila vedno okoli ali čez 20 tisočakov. Za 13 tisočakov so z najšibkejšim atmosferskim bencinarjem in začetno opremo. Se pravi spremembe ni. Pa še te cene so zdaj znižane, ker se pripravljajo na nove modele.

J.McLane
5 leta 5 meseci nazaj

@chad, saj zato pa nizkocenovnik v narekovajih 😉 , pač ponujali so oskubljeno verzijo z 1.33 motorjem, očitno nove ne bodo več, ker tega motorja ne bo več v ponudbi. Pa hibridne Corolle sedan prej sploh ni bilo, bil je Auris 😉

 
V pričakovanju nove generacije najmanjšega Range Roverja
Lamborghinijev SUV za dirkališče

Več vsebin

Testi

Primus

Toyota Corolla Sedan 1.8 VVT-i e-CVT HSD Executive