Novice

V pričakovanju novega Porscheja 911

V naslednjem letu bodo pri nemškem Porscheju predstavili osmo generacijo njihovega daleč najbolj ikoničnega modela. A so že sedaj pokazali prve fotografije skoraj povsem razkrite verzije novega modela 911 (z oznako 992) med opravljanjem izjemno intenzivnih preizkusov.

Povsem novi Porsche 911, ki naj bi se znašel med kupci v prvi polovici leta 2019, je v tem trenutku v zaključni fazi omenjenih preizkusov, med katerimi je podvržen tudi ekstremnim vremenskim pogojem. Tovrstni testi, ki se odvijajo tako pod žgočim soncem v ameriški Dolini smrti ter na Bližnjem vzhodu v zalivskih državah, kakor tudi v objemu peklenskega mraza na Finskem (med minus 35 in plus 50 stopinjami Celzija), dajejo Porschejevim inženirjem še zadnje podatke, preden bo odšel model v serijsko proizvodnjo.

Avtomobil mora namreč prestati vse omenjene preizkuse v različnih vremenskih pogojih, kjer morajo delovati vsi sklopi (pogon, tekočine, operacijski sistemi, zasloni, ipd.) povsem brez napak. Na ta način je proizvajalec lahko povsem prepričan, da bo novi 911 deloval brez napak kjerkoli na zemeljski obli, kjer se bodo našli kupci. Nenazadnje tovrstna testiranja opravijo tudi na različnih nadmorskih višinah, pri čemer je najvišje ležeč preizkus opravljen celo 4.300 metrov nad gladino morja (Mount Evans v Coloradu).

Nova generacija Porscheja 911 bo najprej na voljo v različici Carrera (ter športnejši verziji Carrera S), kjer bo za pogon skrbel že znani 3-litrski šestvaljnik s turbino.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Autoweek. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Čisto nov Morgan v počastitev 110. obletnice
Vožnja Seata v družbi virtualne pomočnice Alexe