Novice

Vožnja Seata v družbi virtualne pomočnice Alexe

Alexa, digitalna pomočnica podjetja Amazon, bo po novem na razpolago v vozilih znamke Seat na vseh večjih evropskih trgih.

Amazonova Alexa je bila do zdaj dostopna le v vozilih, ki so bila v prodaji na področju Nemčije in Velike Britanije. Pri Seatu pa so se nedavno odločili da razširijo nabor držav, kjer bo na voljo ta storitev. Tako bo od letošnjega novembra Alexa postala zvest sopotnik v vozilih Seat in bo podajala koristne informacije tudi voznikom na področju Španije, Italije in Francije. Seat tako postaja prvi avtomobilski proizvajalec na širšem področju Evrope, ki v svojih vozilih ponuja uporabnost digitalne pomočnice. Amazon je s projektom Alexa pričel v letu 2014 in trenutno ponuja uporabnikom preko 50.000 različnih uporabnih dejanj, ki jih je moč priklicati z glasovnimi ukazi, sistem pa se seveda neprenehoma nadgrajuje.

Seat se je za uvedbo tovrstne storitve odločil, ker želi kupcem vozil ponuditi enkratno izkušnjo ter možnost optimizacije časa, preživetega na vsakdanjih vožnjah. Alexa bo tako ob pritisku tipke na volanu poslušala vaše glasovne ukaze in vam pomagala pri upravljanju nastavitev glasbe, navigacije in iskanja različnih informacij. Po želji boste z njeno pomočjo urejali svoj urnik, preverili vremensko napoved ali novice. Storitev je na razpolago v novejših Seatovih modelih Ibize, Arone, Atece, Leona ter bo dostopna tudi pri novem športnem terencu Tarraco. Za aktivacijo storitve je potrebno iz trgovine Play Store  prenesti aplikacijo in jo povezati z multimedijskim sistemom v avtomobilu.

Španski avtomobilski proizvajalec z uvajanjem tovrstnih storitev ostaja med vodilnimi izdelovalci, ki ponujajo širok spekter možnost povezave avtomobila s storitvami v oblaku. Njihov poudarek pa temelji tudi na varnosti, saj se trudijo ohraniti ravnovesje med vsakodnevno uporabo teh storitev in varnostjo.

Avtomobilizem.com (Vir: Seat, Carscoops. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V pričakovanju novega Porscheja 911
Škoda v Scali uvaja nov pristop oblikovanja notranjosti