Novice

Velar zapolnjuje vrzel med modeloma Evoque in Range Rover Sport

Četrti član nenehno rastoče družine Range Rover sliši na ime Velar in bo v celoti razkrit na ženevskem avtomorilskega salonu.

Ime je dobil po prvem prototipu Range Rover iz začetka šestdesetih let preteklega stoletja in se bo v modelni paleti zasidral med najcenejši in najmanjši model Evoque ter večji in dražji model Range Rover Sport. V sredini bo tudi po cenovni plati ter bo predstavljal neposredno konkurenco Porscheju Macan, BMW-ju X4, Mercedes-Benzu GLC Coupe in mogoče tudi večjim BMW X6 ter Mercedes-Benc GLE Coupe.

Za zdaj so nam pri skupini Land Rover Jaguar postregli le z eno fotografijo zadka in ogromne panoramske strehe, ki zaobjema praktično celotno streho. Velar se bo od bratov razlikoval po horizontalno postavljenih zadnjih žarometih, Britanci pa so nam ponudili še hiter pogled na večopravilno enoto in del armaturne plošče.

Kot ponavadi Gerry McGovern, vodja zunanjega oblikovanja pri skupini Land Rover, o novem izdelku govori le v superlativih: ”Imenujemo ga Velar, avangardni Range Rover. Znamki prinaša nove dimenzije glamurja, modernosti in elegance. Range Rover Velar spremeni vse.”

Kljub temu, da nismo izvedeli praktično nič oprijemljivega, si bo Velar nedvomno aluminijasto arhitekturo IQ, ki je namenjena bolj športno usmerjenim vozilom in ne poudarja terenskih sposobnosti, delil z Jaguarjevim modelom F-Pace.

Velar si bo sposodil nekaj štirivaljnih in šestvaljnih agregatov od svojih družinskih članov, najverjetneje pa bosta luč sveta ugledala tudi visokozmogljiva različica z osemvaljnim agregatom in varčni priključni hibrid. Več informacij naj bi Range Rover razkril 1. marca.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Range Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ogromen prtljažnik za Hyundai i30 Wagon
Carlos Ghosn odstopil kot izvršni predsednik Nissana