Novice

Vietnamski VinFast napovedal dva modela za letošnji Pariz

Kaže, da je danes lahko že prav vsak avtomobilski proizvajalec. Tokrat naj bi iz nič ustvarili avtomobilsko podjetje kar zanesenjaki iz Vietnama.

Kljub vsemu se zdi, da omenjeni zanesenjaki niso neki garažaristi, temveč resni igralci na vietnamskem trgu. VinFast je namreč podružnica Vingroup, konglomerata, ki se prvenstveno ukvarja z nepremičninami, a je aktiven tudi na področju varovanja zdravja, izobraževanja, kmetijstva, v trgovinskem poslu in celo v turizmu. Vodilni VinFasta, James DeLuca, pri tem samozavestno trdi, da ima novoustanovljeno podjetje kapital, zaledje in zavezo postati pomemben nov igralec na globalnem avtomobilskem trgu.

To utrjujejo z informacijo, da so v naprednem stanju izgradnje lastne tovarne na 3,6 kvadratnih kilometrih na severu Vietnama ter napovedjo, da se bodo letošnjega septembra v Parizu prvič predstavili s kar dvema modeloma – cestnim terencem in  limuzino, oba pa naj bi zrisali priznani oblikovalci pri Pininfarini.

Od obeh sta zaenkrat na voljo samo računalniško ustvarjeni grafiki, ki namigujeta na mišičasto pojavo z impozantnima motornima maskama, poudarjenimi boki in, jasno, velikimi kolesi. Vsi ostali tehnični podatki so trenutno še skrivnost, tako da bo treba na podrobnosti počakati do letošnjega septembra, ko odpre svoja vrata mednarodni avtomobilski salon v Parizu.

O napredku že opravljenega dela pri VinFastu pa priča njihova suverena napoved, da začnejo oba modela prodajati že leto dni po prvi predstavitvi, natančneje septembra 2019. Že res, da takrat samo na domačem vietnamskem trgu, a trdijo, da bodo s časom svojo navzočnost razširili tudi na številne druge trge sveta. Res pa je, da so vsaj pri tem cilju nekoliko bolj skromni, saj so si pri njem »rezervirali« več let za izvedbo.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: VinFast.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Megane R.S. Trophy prihaja s 300-glavo konjenico
Menjava olja na Veyronu ali kako prihraniti približno 20.000 €