Novice

Vikend relija v Selški dolini

Na letošnji tretji dirki v pokalu državnega prvenstva v reliju je ponovno slavil Rok Turk s Peugeotom 208 T16 R5, ki sta se mu na zmagovalnih stopničkah pridružila italijanska voznika Claudio De Cecco (Hyundai i20 R5) in Andrea Nucita (Abarth 124).

Na štart relija v Selški dolini je prišlo 52 posadk iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Srbije, BiH, Slovaške in Madžarske, uvrstitve pa se je na koncu dvodnevne preizkušnje lahko bolj ali manj veselilo 38 ekip, med katerimi ni bilo zmagovalca po petkovem uvodu, Slovaka Vlastimila Majerčaka (Ford Fiesta R5). Dva petkova večerna sprinta v Dražgošah in osem sobotnih preizkušenj je prineslo že tretjo zaporedno zmago dvojici Rok Turk – Blanka Kacin (Peugeot 208 T16 R5). Rok je v cilju nadvse zadovoljen: “Predvsem me veseli, da sem bil veliko hitrejši na istih hitrostnih preizkušnjah kot lani. Resnično uživam v dirkanju z dirkalnikom R5, ki sem se ga zdaj že dodobra navadil. Super so delovali tako ekipa kot dirkalnik in vsekakor je za nami še ena odlična dirka!” 

železnikiV končni razvrstitvi sta Turku sledila dva italijanska voznika, Claudio De Cecco (Hyundai i20 R5) z manj kot minuto skupnega zaostanka in Andrea Nucita (Abarth 124) z minuto in pol skupnega zaostanka. Med slovenskimi posadkami v vodilni deseterici se je na četrto mesto uvrstil Aleks Humar (Peugeot 208 R2), na peto Tim Novak (Opel Adam R2), na osmo Denis Mrevlje (Peugeot 208 R2), deveto Simon Rončel (Peugeot 208 R2) in deseto Grega Premrl (Peugeot 208 R2).

Zmage v diviziji I se je v preteklem vikendu lahko veselila posadka Logar – Štrovs (MG ZR 105), ki sta ji sledili navezi Štucin – Maver (Škoda Felicia) in Lampe – Kuštrin (VW Polo 1.4 16V). Vrh divizije II, kjer ne manjka dirkalnikov Peugeot 208 R2, je ponovno prevzel Aleks Humar s sovoznikom Jako Cevcem (Peugeot 208 R2), na drugem mestu je bila uspešna posadka Novak – Ocvirk (Opel Adam R2), na tretjem pa Mrevlje – Gomizelj (Peugeot 208 R2). V diviziji III se je vrstni red tokrat nekoliko obrnil, posadka Zrinski – Vidmar (BMW M3) je zaključila dirko na drugem mestu, prvo mesto sta si privozila Mlinar in Bizjak (Renault Clio, medtem ko je tretje mesto osvojila ekipa Mušič – Bergant (Lancia Delta HF Integrale 8V).

Turk z najnovejšo zmago ostaja v vrhu razvrstitve državnega prvenstva v reliju, na drugem mestu je Italijan De Cecco, na tretjem pa Aleks Humar.

Naslednja dirka relija za državno prvenstvo bo v 7. in 8. septembra v Novi Gorici.

Avtomobilizem.com (Vir: OmikronPlus, ekipe. Foto: Uroš Modlic.)

 

 

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bi Hyundai lahko prevzel FCA?
Ghosn končal ugibanja o združitvi