Novice

Ghosn končal ugibanja o združitvi

Prispevki medijev v zadnjih nekaj mesecih so kazali, da Carlos Ghosn intenzivno dela na združitvi Renaulta in Nissana, a je zdaj ravno on zagotovil, da to ni res.

Še aprila smo poročali, da naj bi si vodja francosko japonske naveze prizadeval k združitvi trojice pod eno “streho”, saj da je v obstoječem sodelovanju še veliko potenciala za klestenje stroškov poslovanja, ki naj bi bilo nujno potrebno za nadaljnjo rast ter seveda izboljševanje dobičkonosnosti naveze Renault-Nissan-Mitsubishi. Vse tovrstne prispevke je Ghosn z najnovejšo izjavo spremenil v govorice, z zagotovilom, da pri njih nihče ne razmišlja o dejanski združitvi vseh treh znamk pod eno streho. Konkretno je to povedal z naslednjimi besedami: “Vsak predlog, da naj Renault postane stoodstotni lastnik znamk Nissan in Mitsubishi, bo imel ničelno možnost uresničitve.”

Ghosn med vodilnimi možmi Renault-Nissan-Mitsubishi ni edini, ki je izrazil tovrstno stališče,  saj je že pred časom vodja Nissanovega upravnega odbora Hiroto Saikawa trdil, da pri njih nihče ne razmišlja o združitvi omenjenih znamk.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor 1. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Vikend relija v Selški dolini
Leafove baterije napajajo nizozemski stadion