Novice

Vnaprej razprodani LaFerrari brez strehe

Že ptički so čivkali, da Ferrari pripravlja brezstrešno različico svojega najbolj zaželjenega superšportnika, zdaj pa je italijanski proizvajalec utišal govorice s prvimi tremi uradnimi fotografijami. Najbolj radovedni bodo morali za več informacij počakati na avtomobilski salon v Parizu, kjer bo LaFerrari uradno razkrit.

Ferrarijeva usta so zaprta in številni podatki ostajajo zaenkrat skrivnost. Pravzaprav ni znano niti uradno ime brezstrešne različice LaFerrarija. Iz Maranella so sporočili, da bo več podatkov – med njimi tudi ime modela – znano v Parizu, vse do takrat pa je naziv preprost: odprtostrešni LaFerrari, ki je na voljo z dvema odstranljivima strehama, mehko platneno in trdo iz ogljikovih vlaken.

Kljub nekaterim spremembam ostaja nova različica enako hitra kot izvirni LaFerrari. Zadaj je nameščen dvanajstvaljni 6,3-litrski bencinski agregat s 588 kilovati, ki sodeluje s 120-kilovatnim električnim motorjem. ”Na šasiji so bile narejene pomembne in obsežne predelave  z idejo ohranitve enake torzijske togosti kot pri kupeju. Aerodinamika avtomobila je bila dodelana do te mere, da je koeficient upora enak pri odprti ali zaprti strehi,” so v uradni izjavi dejali pri Ferrariju.

Italijanski proizvajalec vozil je izdelal le 499 primerkov prvotnega LaFerrarija, močno omejena pa bo tudi brezstrešna serija, ki je sicer po besedah Ferrarija že vnaprej razprodana.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: Ferrari.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lahko drzen Suzuki Ignis prepriča Evropejce?
Ko združita moči Aston Martin in Red Bull, nastane AM-RB 001