Novice

Volkswagen Arteon bo morda dobil novo karoserijsko izpeljanko

Pri nemškem Volkswagnu so razkrili, da precej resno razmišljajo o karavanski Shooting Brake izpeljanki njihovega modela Arteon, s katero želijo nagovoriti še širši krog potencialnih kupcev. Pod motornim pokrovom pa bi se morda lahko znašel celo kakšen žlahtno zveneč šestvaljnik.

Omenjeno novico je obelodanil Elmar-Marius Licharz, ki pri znamki iz Wolfsburga pokriva področje srednje velikih in velikih modelov, V pogovoru je dejal, da imajo v načrtu razvoj bolj praktične karavanske verzije Arteona, ki pa še ni dokončno potrjena. Hkrati naj bi precej resno razmišljali tudi o povsem novem šestvaljnem agregatu, ki bi predstavljal vrh Arteonove motorne ponudbe, vgrajevali pa bi ga lahko tudi v športno uporabni Atlas.

Nenazadnje so na letošnjem ženevskem salonu ob predstavitvi modela Arteon že predstavili konceptno različico GTE, pri kateri je za pogon skrbela hibridna kombinacija dveh elektromotorjev ter šestvaljnega agregata TSI, ki premore okrog 300 »konjev« največje moči. S šestvaljnikom pod motornim pokrovom želijo pri Volkswagnu model Arteon pozicionirati proti premijskim vodam, saj želijo z njim konkurirati tudi BMW-jevi seriji 4 Gran Coupe ter Audiju A5 Sportback.

Karavanska izvedenka Arteona bi se lahko pojavila na trgu najkasneje v roku enega leta in pol.

Avtomobilizem.com (vir: Auto Express. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford Focus RS tudi s sprednjo delno mehansko zaporo diferenciala
Predlagajte novo ime za Seat