Novice

Volkswagen California za ljubitelje kampiranja

Volkswagen je nedolgo nazaj predstavil šesto generacijo Transporterja, po dveh mesecih čakanja pa so na vrsto prišli tudi ljubitelji kampiranja, saj je nemški proizvajalec sedaj predstavil še izvedenko California.

Kupcem bodo na voljo trije paketi opreme, Beach, Coast in Ocean, v Nemčiji pa bodo kupci morali za osnovno različico California Beach z nameščenim dizelskim agregatom TDi z 62 kilovati odšteti vsaj 41.430 evrov.

Osnovni model ponuja možnost sedmih sedežev ali namestitev največ petih postelj in je serijsko opremljen z ročno pomično streho in dvema različnima postavitvama notranjosti – dvosedežna klop s predalom ali trisedežna klop z raztegljivo mizo.

Med ostalo ponudbo so vključeni tudi premična piknik miza v drsnih vratih, zložljivi stolčki v zadnjih prtljažnih vratih in integrirane zavese za prva sedeža.

V stopnji opreme Coast je na voljo pet sedežev in aluminijasto pohištvo z lesenimi dodatki. V kuhinji je nameščeno aluminijasto korito, 42-litrski hladilnik in štedilnik z dvema plinskima gorilnikoma. Paket opreme Ocean prinaša dodatno ogrevanje, Climatronik, dvojno zasteklitev in električno-hidravlično nastavljivo pomično streho z zatemnitveno LED osvetlitvijo.

Vsi modeli California imajo v kabini nameščeno zložljivo zakonsko posteljo, zložljiv kavč v zadku in še eno zakonsko posteljo v dvižni strehi – torej lahko v novi generaciji priljubljenega modela zlahka spi do pet ljudi.

Motorno ponudbo sestavljajo številni dizelski agregati (z močjo od 62 do 150 kilovatov) zadnje generacije, ki smo jih podrobno spoznali že pri modelu Transporter. Pri nemškemu proizvajalcu vozil trdijo, da je povprečna poraba manjša za 15 odstotkov, vsi motorji pa imajo nameščen sistem start&stop. Ponudbi se bosta kmalu pridružila tudi dva bencinska agregata, z močjo 110 in 150 kilovatov. Seveda je kupcem na voljo štirikolesni pogon in samodejni menjalnik DSG.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Volkswagen California za ljubitelje kampiranja"


J.McLane
4 leta 5 meseci nazaj

Garsoniera ima vseeno WC in koplanico 😉

toMmy
4 leta 5 meseci nazaj

Zanimiva zadeva, če je viška denarja in rad potuješ, pa še komot ga uporabljaš vsak dan.

ucmanster
4 leta 5 meseci nazaj

Samo to potem ne rabiš niti garsonjere v LJ, niti vikenda na Štajerskem, niti posebej še avta. 🙂

ggorenc
4 leta 5 meseci nazaj

Cena ja kot ena garsonjera v ljubljani oz. vikend na stajerskem.

 
Megatrendi prihodnosti za avtomobilsko industrijo
Sergio Marchionne že kuje plan B