Novice

Sergio Marchionne že kuje plan B

Po košarici iz rok izvršne predsednice General Motorsa Mary Barra, išče izvršni predsednik skupine FCA novega partnerja, s katerim bi se lahko združili.

Pri FCA še vedno niso obupali nad združitvijo z General Motorsom, vendar kljub temu iščejo možne alternative. Sergio je že pripravil plan B in naj bi poskusil srečo pri skupini Volkswagen, podal pa se bo tudi na vzhod, kjer bo predlagal združitev Mazdi, Hondi, Suzukiju in Hyundaiju. Po poročanju medijske hiše Bloomberg bi lahko v račun prišla tudi francoska skupina PSA Peugeot Citroen, ki se bori s nižjimi prodajnimi številkami.

Seveda prinaša vsaka opcija določene težave, pri Volkswagnu želijo popoln nadzor nad podjetjem, vendar družina Agnelli, ki v rokah drži precejšen delež delnic skupine FCA, ne želi predati oblasti in deleža v podjetju. A navsezadnje to niti ni pomembno, po zadnjih informacijah Volkswagen trenutno ni niti najmanj zainteresiran za združitev s katerimkoli proizvajalcem vozil.

Na drugi strani Mazda uživa v nedavno sklenjenemu partnerstvu s Toyoto, Suzuki pa je delno že v rokah Volkswagna. Honda in Hyundai nikoli nista pokazala bistvenega zanimanja za združitev z zahodnim proizvajalcem vozil. Ostane le francoski PSA, vendar je, resnici na ljubo, tudi ta združitev na meji nemogočega.

Kot pravijo pri Bloombergu, izvršni predsednik skupine PSA Carlos Tavares še ni popolnoma uresničil svojega načrta rekonstruiranja znamke in potrebuje še vsaj šest mesecev, da zaključi z načrti. Verjetno torej takšna rešitev ne bo prišla v obzir, o sami nameri pa Tavares ni niti izgubljal besed.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews, Autoblog. Foto: FCA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen California za ljubitelje kampiranja
Ženske manj naklonjene avtonomnim vozilom