Novice

Volkswagen Golf GTI TCR v počastitev slovesa sedme generacije Golfa

Nemci so nekaj mesecev pred prihodom osme generacije Golfa predstavili še eno posebno izpeljanko. Golf GTI TCR naj bi bil cestno legalen dirkalnik, razvit po navdihu turnih dirkalnikov.

Z 290 konjskimi močmi se umešča med izvedenko Golfa GTI Performance in R. Od prvega je 45 KM močnejši, od drugega pa 10 KM šibkejši.  Kar rahlo preseneča je, da je na dvolitrski agregat TSI tipa EA888 privijačen sedemstopenjski DSG povezan samo s prednjim parom koles. Tako motoriziran Golf GTI TCR naj bi rabil do stotice 5,6 sekund, največja hitrost pa znaša elektronsko omenih 250 km/h. Komur to ne zadošča, jo je Volkswagen, jasno proti doplačilu, pripravljen dvigniti za 10 km/h na 260 km/h.

Samosvoj pogonski sklop pa ni edina značilnost, saj se tretma TCR nanaša tudi na zunanji ter notranji izgled avta. Zunaj izstopajo drugačen prednji spojler, pragova, strešni spojler na zadku in difuzor v odbijaču. Serijska in samo njemu lastna naj bi bila tudi 18-palčna kolesa, žarometa LED, črni pokrovi zunanjih ogledal, zapora diferenciala in perforirani zavorni koluti. Na željo kupca je možno odeti del boka avta v folijo s šestkotnim vzorcem, ki najbolj spominja na čebelji panj, streho lahko obarvajo v »dirkaško« črno in čez zunanji ogledali poveznejo karbonska pokrova.

Odprtje vrat projicira TCR logo na cestišče, v kabini pa bodo največji poznavalci opazili še športna prednja sedeža z njemu lastnim vzorcem na prevlekah iz mikrovlakenj in ravno tako samo TCR-u lasten volanski obroč s kontrastnimi šivi.

Volkswagen zanj že sprejema naročila z nemško ceno 38.950 €, s čimer se umešča prikladno med GTI Performance s ceno 33.625 € in Golfa R s ceno 41.175 €.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi RAV4 Hybrid je prvi SUV na platformi TNGA
Lepotna prenova Hyundajevih modelov Ioniq s pridihom novih tehnologij