Novice

Lepotna prenova Hyundajevih modelov Ioniq s pridihom novih tehnologij

Pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu Hyundai so poskrbeli za prenovljen videz in izboljšano vozniško izkušnjo pri modelih Ioniq Plug-in in Ioniq Hybrid, kmalu pa naj bi jima sledila še različica Ioniq Electric.

Obe različici bosta poleg prenovljenega zunanjega videza deležni še nekaj bonbončkov sodobne tehnologije, ki so jih v omenjena modela prenesli iz Kone electric. Hyundajevi oblikovalci so za tokratno lepotno operacijo pripravili nove sprednje in zadnje odbijače ter prenovljene zadnje LED luči, na voljo pa bodo tudi trije novi barvni odtenki. Za bolj poenoten videz z ostalimi avtomobili iz Hyundajeve palete so spremenili še sprednjo masko, ki sedaj s klasičnimi hladilnimi režami deluje bolj usklajeno z ostalimi modeli.

Kar nekaj sprememb je bila deležna notranjost, ki so jo osvežili ob upoštevanju želja kupcev. Poleg estetskih sprememb bo vgrajenih tudi nekaj novih tehnoloških rešitev, kot so telemetrična storitev Bluelink in funkcija klica v sili, multimedijski sistem, ki bo na voljo serijsko pa naj bi že v osnovi podpiral tehnologije Android Auto, Apple CarPlay in Hyundai Live Services. Opcijsko pa naj bi bil na voljo še multimedijski navigacijski sistem s preglednim 10,25-palčnim zaslonom, govornim upravljanjem in možnostjo nadgradenj preko brezžičnega omrežja.

Kot že omenjeno, bo za izboljšano vozniško izkušnjo v osveženih modelih na voljo tudi nekaj tehnoloških rešitev iz električne Kone. Tako bo omogočena vožnja z enim pedalom, funkcija regeneracije pri zaviranju, Eco+ način, ki bo omogočal boljši izkoristek energije in možnost uporabe določenih funkcij tudi pri izključenem avtomobilu.

Za večjo varnost naj bi bili vsi novi modeli Ioniq opremljeni s tehnologijo SmartSense, ki v paketu poleg ostalega ponuja opozorilni sistem pred čelnim trkom z možnostjo izogibanja, pomočnika za ohranjanje voznega pasu in zaznavo voznikove osredotočenosti na vožnjo. Ioniq naj bi bil  po novem opremljen tudi s funkcijo vožnje v zeleni coni (GDM – Green-zone Drive Mode), ki omogoča, da avtomobil na določenih področjih za vožnjo v večji meri uporablja električni pogon in posledično v okolje oddaja manjšo količino škodljivih emisij.

Glede na trenutne informacije lahko drugo generacijo modelov Ioniq pričakujemo na evropskih tleh v drugi polovici letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Hyundai, Auto Express. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen Golf GTI TCR v počastitev slovesa sedme generacije Golfa
Energija. Od kod?