Novice

Volkswagen je postal partner Evropske nogometne zveze

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen z naslednjim letom postaja eden od glavnih sponzorjev »Čeferinove« UEFE ter v tej vlogi zamenjuje korejski koncern Kia-Hyundai, ki je z Evropsko nogometno zvezo sodeloval vse od leta 2000. Z omenjenim partnerstvom bo Volkswagen pridobil sponzorske pravice na prihajajočem Evropskem prvenstvu leta 2020, ki bo potekalo v 13 državah.

Znamka iz Wolfsburga je pričela v tem letu s precejšnjo širitvijo svojih marketinških aktivnostih s sponzoriranjem športnih organizacij. Tako so v preteklem mesecu podpisali petinpol-letno sponzorsko pogodbo (2019-2024) tudi z nemško nogometno zvezo ter s tem postali uradni prevoznik nemške nogometne reprezentance. Tovrstni dogovor je bil za športno javnost dokajšnje presenečenje, saj je Volkswagen v predhodnih pogajanjih izločil celo znamko Mercedes-Benz.

Pri Volkswagnu pa z naslednjim letom vstopajo tudi na evropske zelenice, po podpisu pogodbe z evropsko nogometno krovno organizacijo, ki jo sicer vodi Aleksander Čeferin. S tem postaja Volkswagen nov uradni prevoznik organizacije UEFA ter eden glavnih sponzorjev prihajajočega evropskega nogometnega prvenstva.

“Ponosni smo, da imamo na svoji strani izjemno evropsko znamko s tako iskrenim navdušenjem nad nogometom,” je ob objavi novice o sodelovanju izjavil Guy-Laurent Epstein, direktor marketinga UEFA Events, ter dodal: “Slednje še posebej velja ob upoštevanju nalog, ki so pred nami: UEFA EURO 2020 bo postavilo najstrožje zahteve glede mobilnosti. Za turnirjem stojita velika ideja in inovativen koncept, zato smo zelo veseli, da imamo na tem vznemirljivem potovanju podporo Volkswagna.”

Herbert Diess, izvršni direktor znamke Volkswagen, je podpis pogodbe pospremil s kometarjem: “Noben drug šport ni tako močan ali ima tako povezovalno vlogo kot nogomet. Ob tem je UEFA EURO 2020, ki bo potekal na igriščih po celotnem kontinentu, fantastičen projekt. S svojo mobilnostjo in ustvarjalnostjo želimo prispevati k izgradnji mostov med vsemi državami in za nogometne navdušence.”

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Motor Talk, UEFA, Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihaja nova Maybachova vizija
Mazda razvija napredne bencinske agregate