Novice

Prihaja nova Maybachova vizija

Lani avgusta je Mercedes predstavil koncept Maybach Vision 6, letos pa se njihova zgodba osupljivih študij nadaljuje in nadgrajuje.

Mercedesov prvi mož oblikovanja Gorden Wagener je prejšnji teden v kratkem videu na Instagramu namignil, da za poletje pripravljajo nekaj presenetljivega, iz konteksta pa je bilo mogoče razbrati, da naj bi šlo za brezstrešno različico lanskoletnega koncepta Mercedes-Maybach Vision 6.

Slednje potrjuje tudi najnovejši uradni znamkin video napovednik, ki prikazuje oblikovalske podrobnosti prestižnega modela – tokrat v modri barvi – ki močno spominjajo na Vision 6 – dolg pokrov motorja, izrazita platišča, minimalistična armaturna plošča in okrogla oblika merilnikov.

Izvirni koncept Mercedes-Maybach 6 poganjajo štirje stalni sinhroni elektromotorji. Nameščeno ima ploščato baterijo okvirne kapacitete 80 kWh, pogonski sklop pa premore 550 kW (750 KM) ter ima ima več kot 500 kilometrov dosega. Študija od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot štirih sekundah in doseže elektronsko omejeno največjo hitrost 250 km/h.

Novi koncept bo razkrit v okviru prireditve Pebble Beach Concours d’Elegance v drugi polovici avgusta.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend, Autocar, Mercedes-Maybach. Foto, video: Mercedes-Maybach.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda ima novega glavnega oblikovalca
Volkswagen je postal partner Evropske nogometne zveze