Novice

Volkswagen na Wörthersee s konceptom GTI Clubsport

Naslednje leto bo Golf GTI praznoval štirideset let, nemški proizvajalec Volkswagen pa je znan po tem, da ob različnih obletnicah zelo rad pripravi posebno različico modela. Tudi Golf GTI bo očitno ob svojem jubileju pridobil še eno zanimivo izpeljanko, ki naj bi na trg prišla že v začetku leta 2016.

Volkswagen je zaenkrat razkril le skice prihajajočega koncepta, vendar je slednje podkrepil s številnimi informacijami. Koncept z imenom GTI Clubsport bo luč sveta ugledal na prihajajočem srečanju Wörthersee, ki bo v teh dneh potekalo v sosednji Avstriji,

GTI Clubsportov 2,0-litrski prisilno polnjeni štirivaljni agregat s 195 kilovati (265 KM) bo moč prenašal na sprednji kolesni par in bo imel kar 35 ”konjskih moči” več od aktualnega Golfa GTI. V napovedi je med drugim govora še o funkciji “boost”, ki bi  kratkotrajno povečala moč motorja za 10 odstotkov.

Poleg agregata je močno spremenjen tudi zunanji videz, ki se sedaj pohvali z bolj aerodinamičnim in atraktivnim zunanjim paketom. Strešni usmerjevalnik zraka je opisan kot visoko inovativen in naj bi bistveno pripomogel k aerodinamičnosti vozila, enako pomembna sta še difuzor in stranska praga.

Pri Volkswagnu zagotavljajo, da so bistveno izboljšali potisk in s pomočjo dirkalnih voznih lastnosti zagotovili najvišjo možno hitrost vožnje skozi zavoje. Aktualni Golf GTI je oster in zanesljiv, vendar v poplavi športnih kombilimuzin ni najbolj prepričljiv, zato nestrpno pričakujemo, kako se bo odrezala izboljšana različica.

A GTI Clubsport ni najmočnejši Golf;  čakamo Golf R s 400 ”konjskimi močmi”, ki ga je napovedoval lani v Pekingu predstavljen koncept R400. Zaenkrat še ni znano, kako se bosta nova Golfa vključila v prodajno politiko znamke, vendar je očitno, da želi Volkswagen svoje mesto med najboljšimi športnimi kombilimuzinami.

Avtomobilizem.com (Vir: TopGear. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Mini JCW, najmočnejši serijski Mini v zgodovini
Prvi Suzuki s hibridnim pogonom