Novice

Prvi Suzuki s hibridnim pogonom

Pri japonskem Suzukiju tehnične novotarije predstavljajo nekoliko kasneje, kot pri najbližji konkurenci. Tako bo njihov najnovejši model segmenta B sploh prvi Suzuki, v katerem bo na voljo litrski prisilno polnjen bencinski agregat ter opcija hibridnega pogona.

Model segmenta B, v katerem med drugim najdemo Renault Clio in Volkswagen Polo, bo zasnovan na prototipnem modelu iK-2, ki je bil premierno prikazan na letošnjem ženevskem salonu. Mestni avto bo večji od modela Swift ter se bo ponašal z večjim prtljažnim volumnom in radodarneje odmerjenim prostorom za zadaj sedeče potnike. Pod motornim pokrovom bo na voljo tudi povsem novi 1,0-litrski turbobencinski motor Boosterjet ter možnost hibridnega pogona. Boosterjet se bo kasneje vrtel tudi v šesti generaciji Swifta.

Pri Suzukiju so hkrati najavili še prihod novega avtomobilčka segmenta A, ki bi izhajal iz konceptnega iM-4. Mali crossover bo večji od obstoječega modela Celerio, glavnega konkurenta pa vidijo v Fiatovi Pandi 4×4. Glede na to, da imajo pri Suzukiju v modelni paleti že dva nova SUV-a (S-Cross ter Vitara), tako ne načrtujejo več širitve njihove športno-uporabne palete. Šele v letu 2018 je predviden prihod nove generacije njihove terenske legende – Jimnyja.

Pri znamki načrtujejo, da bodo z novimi modeli še povečali svoj tržni delež na evropskih trgih. Tako na primer želijo v Veliki Britaniji, ki je njihov največji evropski trg, povečati število prodanih vozil z 200.000 na 280.000 enot letno.

Avtomobilizem.com (Vir: autocar.co.uk. Foto: Gašper Pirman, Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen na Wörthersee s konceptom GTI Clubsport
IntelliLux matrični LED pogled nove Opel Astre