Novice

Volkswagen napoveduje močno izboljšani e-up!

Nemci bodo v Frankfurt pripeljali ne samo čisto prvi namensko razviti baterijsko električni Volkswagen ID.3, ampak tudi korenito dodelani e-up!.

Največja (in za trg najpomembnejša) novost je občutno zmogljivejša baterija, skoraj še enkrat bolj kot doslej. Zmogljivost so ji povečali s prejšnjih 18,7 kWh na 32,3 kWh. Ta prirastek se odraža v odločno daljšem dosegu z eno polnitvijo, ki znaša po novem konkretnih 260 km in sicer v bolj realnem ciklu WLTP. V skladu s tem standardom navajajo povprečno porabo električne energije 12,7 kWh/100 km. Po novem pa pripravljenost za daljše poti dviguje na višjo raven še serijsko vgrajen hitri DC 40-kilovatni polnilnik, s katerim je moč baterijo napolniti do zdaj že standardne 80-odstotne napolnjenosti v eni uri. Na baterijo je Volkswagen primaknil še garancijo do osem let starosti ali prevoženih 160.000 km.

Novi e-up! bo tudi nekaj hitrejši. Še vedno ne bo trgal asfalta, a bo njegov nekoliko močnejši elektromotor z največ 63 kW (82 KM) nazivne moči skrajšal pospeševanje do 100 km/h za 0,5 sekunde na 11,9 sekund. Največja hitrost ostaja s 130 km/h nespremenjena in namensko omejena kot doslej.

Uporabniki bodo lahko s pomočjo namenske aplikacije na daljavo sprožili gretje ali hlajenje kabine, podrobno pa bodo lahko načrtovali tudi polnjenje baterije. Standardna oprema bo obsegala najmanj samodejno klimatsko napravo ter priklopno mesto, ki bo uporabnikov mobilni telefon pretvorilo v infozabavni sistem. Med varnostnimi dodatki bo serijsko po novem primaknjen še sistem za ohranjenje voznega pasu.

e-up! Style je naslednja stopnička, ki bo med drugim vključevala številne nove možnosti prilagoditve videza malčka individualnim željam kupca.

Z začetno ceno 21.975 bo novi Volkswagen e-up! V Nemčiji 1.595 evrov cenejši od predhodnika. Začetek prodaje je napovedan takoj po zaprtju salona v Frankfurtu, kjer ga bodo, kot smo že omenili, tudi prvič pokazali in nam o njem zaupali še vse ostale podrobnosti.

Avtomobilizem.com (VIr: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Alpine se želi z A110 Rally vrniti na stara pota slave
Platforma GA-B bo temelj čisto nove Toyote Yaris