Novice

Volkswagen Passat tudi kot CC in Alltrack

Volkswagen bo nadaljeval modelno ofenzivo v Evropi s številnimi različicami novega Passata. Tako kot Golf bo tudi nova generacija Passata, poleg običajne različice, na trg prinesla še elegantno oblikovan CC, terensko sposoben Alltrack in varčen priključni hibrid GTE.

Limuzina in karavan sta narejena. Sedaj pa delamo na različici CC, Alltrack in GTE,” je dejal Klaus Bischoff, vodja oblikovanja pri Volkswagnu za njihovo interno glasilo. Volkswagen Passat CC je sledil pionirskim korakom, ki jih je naredil Mercedes-Benz CLS in s tem postal eden izmed prvih štirivratnih kupejev na trgu. Pod oblikovalskim peresom nekdanjega šefa oblikovanja Murata Günaka je imela prejšnja generacija Passata CC čutne linije, močne motorje in prestižno notranjost. V prenovi leta 2013 so mu nadeli nov zunanji obraz, ki pa bo s prihodom nove generacije povzemal linije nove generacije.

Novi Passat CC bo predstavljal športno alternativo običajni različici, slonel pa bo na isti prilagodljivi modularni arhitekturi kot večina Volkswagnovih vozil. Vse bolj glasne so tudi govorice, da se Volkswagen odloča med dvema različnima dizajnoma, prvi ima odsekan zadek in bi spominjal na Audija A7, medtem ko druga oblikovna različica zaenkrat ostaja skrivnost.

Na evropske ceste bo prišel tudi nedavno predstavljeni priključni hibrid GTE, ki ga bo poganjal 1,4-litrski prisilno polnjen bencinski agregat s 115 kilovati in električni motor s 85 kilovati. Na pariškem avtomobilskem salonu so Nemci poudarili, da naj bi povprečna poraba znašala manj kot dva litra na sto prevoženih kilometrov.

Passat Alltrack bo, tako kot do sedaj, predstavljal kompromis med cestnim in terenskim vozilom.

Kdaj bo kateri izmed novincev zapeljal na ceste, še ni znano.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Caranddriver. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prva ugibanja o novem Audiju A4
Avtomobili bodo prepoznali simptome srčnega napada