Novice

Prva ugibanja o novem Audiju A4

Nova generacija Audijevega modela A4 naj bi prišla v prodajne salone tekom naslednjega leta. Prve oblikovalske skice enega najbolj prodajanih modelov znamke iz Ingolstadta pa se že pojavljajo.

Aktualna serija modela A4 (B8) je bila svetovni javnosti predstavljena že leta 2007 na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, malce bolj detajlno kozmetično prenovo pa je doživela pred tremi leti. Tako obstoječa generacija v zadnjem času le še stežka drži korak s svojo najbližjo konkurenco, ki je precej mlajša in sodobnejša (Mercedes-Benz razred C, BMW serija 3). A je peta generacija modela A4 (oziroma deveta, če poleg prištejemo še njegovega predhodnika, model 80) sedaj že pred vrati in naj bi prišla na ceste poleti 2015.

Prve skice sicer prikazujejo možen zunanji videz nove generacije A4, modelnega leta 2016. Avtor omenjenih skic je črpal ideje v obliki novega Audijevega modela TT, kar je najbolj opazno pri maski avtomobila. A kakorkoli že, pri novi generaciji A4 lahko pričakujemo zgolj evolucijo oblike in nikakor nobenih revolucionarnih sprememb.

Nova generacija modela A4 naj bi se ponašala z izboljšano aerodinamiko, kakor tudi z nižjo maso (za cca. 100 kg) – pri skorajda nespremenjenih zunanjih proporcih. Pod motornim pokrovom naj bi se znašel med drugim tudi 1,4-litrski TFSI turbobencinski agregat COD (Cylinder On Demand), ki pri majhni obremenitvi prekine delovanje dveh valjev, na voljo pa naj bi bil še priključni hibrid, s katerim bo moč voziti 50 kilometrov zgolj na električni pogon.

Avtomobilizem.com (Vir: de.autoblog.com. Slika: RM design)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Prva ugibanja o novem Audiju A4"


toMmy
9 leta 5 meseci nazaj

Te Audijeve novodobne “evolucionarne” oblike z obilico ostrih linij so za moje pojme na autobahnu med “pofrancozenimi” BMW-ji in Mercedesi kar posrečena zadeva.

mavrica
9 leta 5 meseci nazaj

samo res, 10. generacija bo pa verjetno le kopija 9. 🙂

a_sist
9 leta 5 meseci nazaj

revolucionarna sprememba 🙂

 
Vsemu navkljub je Alpine ponovno evropski prvak
Volkswagen Passat tudi kot CC in Alltrack