Novice

Volkswagen pognal proizvodnjo ID.4

Nemci so naznanili, da so na proizvodni lokaciji v domačem Zwickauu zagnali proizvodnjo njihovega prvega baterijsko-električnega križanca ID.4.

V sklopu skupnega finančnega vložka (33 milijard do leta 2024) v koncernu Volkswagen, namenjenega transformaciji v ponudnika električne mobilnosti, je obrat Zwickau prejel 1,2 milijarde sredstev. Z njimi ta obrat postopno pretvarjajo v lokacijo, ki bo čez nekaj let proizvajala samo še električne modele, zanjo pa Volkswagen dodaja, da bo postala najbolj učinkovita proizvodna lokacija električnih vozil v Evropi.

Poleg prvega ID.3, katerega proizvodnja je po nekaj porodnih težavah že stekla, naj bi tam zdaj uspešno zagnali tudi proizvodnjo večjega ID.4. Skupne obema so električna platforma MEB in različne opcije izvedbe pogonskega paketa.

Na voljo bodo trije baterijski paketi, največji med njimi naj bi zagotavljal celo preko 500-kilometrski doseg z eno polnitvijo, ter možnosti izbire med dvokolesnim (zadnjim) ali vsekolesnim pogonom, z elektromotorji ob zadnji in prednji premi. Volkswagen zagotavlja, da je ID.4 tudi izredno aerodinamičen, kar utrjujejo s podatkom o količniku zračnega upora njegove karoserije 0,28.

Ni pa Zwickau edina lokacija, kjer bodo izdelovali ID.4. Nemškemu obratu bo z nekajmesečnim zamikom sledila še ena na Kitajskem (Anting), leta 2022 pa tudi v ZDA (Chattanooga).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Superšportnik z značko legendarne francoske znamke
Subarujev čisto novi Levorg