Novice

Volkswagen potiska Touareg še bližje prestižnim znamkam

Volkswagen je na posebnem dogodku v Pekingu razkril novo generacijo njihovega največjega športno uporabnega modela, ki ga zelo očitno prvenstveno usmerjajo prav na kitajski trg.


Tretja generacija Volkswagnovega pustolovca potiska precej nad ostale znamkine modele v smeri prestižnih znamk ter ga postavlja kot vodilni model v ponudbi za demonstracijo stanja tehnike in kakovosti izdelave, kar je bila v preteklosti vloga, namenjena limuzinskemu Phaetonu.

Zunanji videz Volkswagna Touarega na prvi pogled deluje širše, odločnejše in bolj dinamično kot do sedaj. Kljub zmernem povečanju zunanjih dimenzij vozila so ga pri proizvajalcu uspeli olajšati odvečne teže, saj je na račun uporabe lažjih materialov osnovne konstrukcije MLB (ki jo znotraj koncerna uporabljajo tudi modeli Audi Q7, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus in Porsche Cayenne) izgubil v povprečju do 106 kilogramov lastne mase. Ob povečanju prostora v potniški kabini bodo potniki veseli tudi povečanja prtljažnika, ki je pridobil več kot sto litrov uporabne prostornine (810 litrov, prej 697 litrov).

Dokazovanje prestižnega statusa se v teh časih bolj kot v zunanji podobi seveda izkazuje v notranjosti ter naprednih sodobnih tehnologijah. Pri znamki zatrjujejo, da je Touareg tehnično najnaprednejši Volkswagen v ponudbi, kar še posebej poudarja nova zasnova voznikovega delovnega prostora, ki so jo poimenovali Innovision Cockpit. Digitalniki merilniki so umeščeni v 12-palčni zaslon, sredinski infozabavni zaslon pa v najbolj razkošni različici Premium meri vse do 15 palcev; klasične gumbe in stikala nadomešča množica sodobnejših vmesnikov za prenos želja uporabnika, ki mu je hkrati v veliki meri omogočena prilagoditev videza in delovanja sistemov.

Ko je govora o naprednih vozniških asistenčnih sistemih, so v Touarega namestili množico pomagal za lažje upravljanje in večje udobje potnikov. Na dolgem seznamu so med drugim sistem Night Vision, ki z uporabo termokamere ponoči zazna ljudi ali živali v bližini vozila, sistem za delno avtomatizirano vožnjo (krmiljenje, ohranjanje položaja na voznem pasu, pospeševanje in zaviranje do hitrosti 60 km/h), sistem za sledenje prometu pred vozilom, štirikolesno krmiljenje, posodobljena stabilizacija pred prevračanjem, matrični LED žarometi ter projektor potovalnih informacij na vetrobransko steklo.

Novi Touareg bo na evropskem trgu ob začetku prodaje v prihodnjih mesecih za začetek na voljo z dvema dizelskima šestvaljnikoma moči 170 kW in 210 kW, ki naj bi jima na številnih trgih sledila še bencinski šestvaljnik (250 kW) in turbodizelski osemvaljnik (310 kW). Na kitajskem trgu naj bi bil Touareg na voljo tudi kot priključni hibrid sistemske moči 270 kW, a zaenkrat še ni znano, kdaj naj bi ga videli tudi na stari celini.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

 

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volkswagen potiska Touareg še bližje prestižnim znamkam"


jack86
6 leta 25 dni nazaj

Q7

 
PSA se s proizvodnimi načrti odziva na zahteve trga
Brez prepovedi za dizelska vozila nemške vojske