Novice

Volkswagen predstavlja dva hibridna koncepta

Srečanje ljubiteljev vozil GTI ob Vrbskem jezeru je pred vrati, Volkswagen pa bo tja pripeljal dva atraktivna hibridna koncepta.

Volkswagen je v polnem zagonu, saj so po predstavitvi modela Up! z oznako GTI zdaj najavili še dva športna modela, ki ju bodo v živo pokazali na največjem srečanju ljubiteljev vozil GTI. Ob Vrbsko jezero bodo pripeljali kar dva hibridna koncepta Golfa GTI, ki bi lahko v določeni meri napovedala prihodnjo usmeritev športnih kombilimuzin.

Prvi koncept sliši na ime Golf GTI First Decade. Z imenom se spominja preostalih desetih konceptov, predstavljenih v zadnjem desetletju na srečanju ob Vrbskem jezeru. Športni hibrid poganjata dvolitrski prisilno polnjen štirivaljni agregat in zadaj nameščen elektromotor. Sistemska moč znaša 305 kilovatov, bencinski motor poganja prednji kolesni par, 48-voltni elektromotor z močjo 12 kilovatov pa zadnji kolesni par. Štirikolesni pogon se tako vklaplja po potrebi, sicer pa se navor prenaša preko sprednjih koles. Zadaj sta nameščeni še dve majhni bateriji, ki se polnita s pomočjo regeneracije zavorne energije.

Drugi koncept je karavanski Golf GTE z imenom impulsE. Koncept združuje uporabnost karavana in, zaradi priključnega hibrida iz modela GTE, športnost. Posebnost koncepta je prototip baterije, ki so ji povečali kapaciteto iz 8,8 kWh na 16,8 kWh. S tem so podvojili doseg vozila v električnem načinu. Vse ostalo je nespremenjeno, zato pogonsko stran zastopata 1,4-litrski štirivaljni bencinski agregat in elektromotor, ki skupaj ustvarita 165 kilovatov moči.

Oba koncepta je izdelalo 13 Volkswagnovih vajencev v sodelovanju z avtomobilskim dobaviteljem Sitech.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor1. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi Izraelci izdelujejo svojo brezžično polnilno cesto
Zmagovalci PAL 2017