Novice

Volkswagen razkril še nekaj slik koncepta I.D. Roomzz

Manj kot teden dni pred odprtjem salona v Šanghaju so Nemci spustili v javnost še nekaj svežih slik oblikovne študije I.D. Roomzz.


Koncept, ki ga bodo svetovni javnosti pokazali prvič v kitajski poslovni prestolnici že z imenom namiguje na njegovo bistveno odliko. Volkswagen pravi, da bo električni SUV z vrha ponudbe njihove družine električnih modelov I.D. premogel izredno notranjo prostornost. To naj bi omogočala samosvoja razporeditev in ureditev sedežev ter dejstvo, da naj bi bil opremljen s tehniko za avtonomno vožnjo, zrelo za četrto stopnjo samostojnosti. To dejstvo poskuša utrditi tudi slika notranjosti, kjer je volanski obroč prikazan v umaknjeni legi, ki bo v bodočnosti zelo verjetno značilna za samovozeče avte.

Na zunanjosti so se oblikovalci pošteno poigrali s svetlobnimi okrasnimi elementi . Spredaj tako izstopata širom avta razpotegnjeni osvetljeni črti, ki poleg osvetljenega znaka Volkswagen optično povezujeta žarometa. Zadaj so združene svetilke ravno tako razprostrte širom celotnega avta, na njihovi sredini pa ravno tako žari osvetljen emblem VW.

Koncept I.D. Roomzz je napoved modela, ki ga bodo Nemci predstavili trgu v serijski podobi leta 2021. Gre za velikega baterijsko električnega cestnega križanca, ki zelo verjetno ne bo postavljen na platformo MEB, kot je skupno večini ostalih napovedanih Volkswagnov I.D., ampak bo med prvimi koncernskimi modeli na prihajajoči platformi PPE.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Carlos Ghosn nagovoril javnost
Elektrika – da ali ne?