Novice

Carlos Ghosn nagovoril javnost

V sedemminutnem videu, ki so ga novinarjem predstavili njegovi pravni zastopniki, je potrdil svojo nedolžnost in poudaril, da je žrtev zarote.

Kljub napovedani tiskovni konferenci se s predstavniki sedme sile tudi tokrat ni srečal v živo, saj so ga pred slabim tednom ponovno aretirali z novimi obtožbami v zvezi z oškodovanjem japonskega avtomobilskega proizvajalca Nissan.

Carlos Ghosn, ki mu od aretacije v novembru japonske oblasti redno dostavljajo nove in nove obtožnice, trdi, da je nedolžen, žrtev notranjih trenj in namere japonskega pravosodja, da od njega izsilijo priznanje.

Dodaja, da je žrtev zarote, saj da so mu bivši kolegi zarinili nož v hrbet v nameri, da ga izrinejo z vodilnega mesta pri Nissanu; po njegovem mnenju s tem ogrožajo prihodnost podjetja. Povod zarote proti njemu naj bi bili pomisleki v zvezi z nadaljnjo integracijo Nissana in Renaulta ter strahovi, da bi njegove ideje o nadaljnjem združevanju lahko ogrozile samostojnost podjetja ter določenih akterjev v njem.

Tu ne gre za pohlep ali oblast, temveč za zaroto, dobil sem nož v hrbet. Nedolžen sem glede vseh obtožb, ki so jih podali proti meni,” je med drugim povedal na posnetku.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Carlos Ghosn nagovoril javnost"


srcnik
5 leta 8 dni nazaj

Drugi Jankovič :/

jack86
5 leta 8 dni nazaj

Potem je le sposoben in čist kot solza!

 
Renaultov naslednji elektromobil bo križanec K-ZE
Volkswagen razkril še nekaj slik koncepta I.D. Roomzz