Novice

Volkswagen ukinja slogan Das Auto

Znamka Volkswagen bo zaradi afere Dieselgate poenostavila svojo oglaševalsko strategijo, zato bodo ob logotip podjetja zapisali le “Volkswagen.” in odstranili trenutno nekoliko preveč izstopajoč pripis “Das Auto”.

Nov logotip bo v uporabi globalno in bo obstoječega zamenjal postopoma, odvisno od posameznega trga. Volkswagen ni izpostavil razloga, zakaj se je odločil zavreči prepoznavno frazo, ki se je prijela v preteklih letih. Z njo so poudarjali nemški ponos in zanesljivost, a so se po zadnjih informacijah zaradi letošnje afere vodilni možje ustrašili, da bi lahko slogan “Das Auto.” deloval nastopaško in arogantno, zato so se odločili za spremembo.

Za afero TDI naj bi bile krive predvsem poteze znotraj tehničnih in vodstvenih struktur. Delavci so bili obtoženi za izmikanje emisijskim standardom v ZDA ter naj se ne bi pravilno odzvali na brezkompromisne zahteve vodstva.

Nekaj mesecev po izbruhu afere si vodilni možje želijo predvsem vrniti ugled znamki, v prihodnosti pa naj bi se Volkswagen v veliki meri usmeril v proizvodnjo električnih vozil. Slogan ”Clean Diesel” deluje danes neiskreno, zato bi si lahko drugi največji proizvajalec vozil na svetu svoj ugled povrnil s prihodom številnih električnih modelov. V skladu s prenovo je neprimeren tudi slogan “Das Auto”, ki se ne sklada z novo, ponižnejšo komunikacijo podjetja.

Volkswagen zaenkrat še ni razkril rezultatov interne raziskave, s popravili dizelskih agregatov pa bodo pričeli v začetku prihodnjega leta. Javnost še vedno pričakuje celotno poročilo, ki bi lahko v prvi polovici prihodnjega leta prineslo nove pretrese.

Avtomobilizem.com (Vir: Leftlane News. Foto: Volkswagen.)

 

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Volkswagen ukinja slogan Das Auto"


yashica
8 leta 4 meseci nazaj

Ukinitev slogana “Das Auto” je samo metanje peska v oči. Večji problem od te afere je padanje kakovosti produktov skupine Volkswagen, ki pa je ukinitev slogana ne bo popravila. Eden glavnih krivcev takega stanja je še do nedavnega najbolj plačani nemški menedžer in pripadnik nemške elite Winterkorn, ki ne bo nosil nikakršnih posledic, prej nasprotno. Winterkorn bo do konca leta 2016 užival sadove svojega “dela” in prejemal vrtoglavo plačo, medtem ko bodo glave precej nižje ragiranih in inženirjev nosile glavnino odgovornosti.

Preteklo bo še precej vode preden se bo kaj spremenilo na bolje, medtem bodo pa pristojne tehnične službe posameznih držav nezadovoljnim kupcem pošiljale odgovore v stilu: ” Obžalujemo, da opažate težave pri delovanju vašega vozila in vam svetujemo, da se z vozilom oglasite na pooblaščenem servisu, kjer bodo preverili stanje in delovanje vašega vozila”.

uros11
8 leta 4 meseci nazaj

Pravilno je, da odstranijo ta slogan, saj vozila glede kvalitete niso nek presežek, kot slogan namiguje. Niso slaba, vendar bi bila lahko boljša. Imam 2 VW doma, sta oba korektni vozili, glede na slogan pa bi pričakoval, da vitalni deli delajo kot se šika. Kar pa ne, dragi so pa tako, da avto raje peljšeš v graben, kot daš za popravilo. Pa naj se drugi jebe z njim.

mavrica
8 leta 4 meseci nazaj

se sramujejo samega sebe

8 leta 4 meseci nazaj

Še marsikdo drug bi se lahko sramoval marsičesa…

8 leta 4 meseci nazaj

Od tega slogana odstopajo, ker so se začel zavedat, da to kar proizvajajo je daleč od das Auto. Sploh pa če najemajo na tisoče migrantov, rezervne dele nabavljajo iz celga sveta tudi Kitajske, je to daleč od das Auto in kvalitete iz obdobja v kateri je nastal slogan.

Firediver
8 leta 4 meseci nazaj

Bi morali ukiniti tudi ime Volkswagen, ker že lep čas – glede na cene – ni ljudski (Volk), sedaj pa še avto ni več (das auto oz. wagen).

8 leta 3 meseci nazaj

Če si ga ti ne moreš kupit še ne pomeni da si ga drugi ne moremo, drugače pa cene so globalne v drugih državah nakup za to ceno ni problem saj dobijo delaci pošteno plačilo in si glavni v državi ne polnijo žepov tako kot pri nas.

 
FCA odkupuje Tesline emisijske kredite
Nissan se zaradi slabih rezultatov umika iz vzdržljivostnega dirkanja