Novice

Volkswagen zamika začetek prodaje osme generacije Golfa

Po prvotnem načrtu Nemcev naj bi začeli s proizvodnjo čisto novega Golfa poleti 2019 in s prodajo še isto jesen. Kaže, da so sklenili zamakniti začetek prodaje na začetek leta 2020.

Prvotni načrt je pravil, da bo imela javnost prvič priložnost v živo potipati in videti čisto novega Golfa v Frankfurtu septembra 2019. Vse aktivnosti so tekle v smeri, da bo njegova proizvodnja v teku že junija 2019, a kaže, da se bo zamaknil vsaj začetek prodaje.

Tokratna napoved ni govorica brez osnove, ampak jo je potrdil Jürgen Stackmann, vodja prodaje in marketinga pri znamki Volkswagen. Stackmann je v pogovoru za Automotive News potrdil, da se bo to res zgodilo in da so razlogi za zamik prodaje strogo tržne narave. S tem je zanikal govorice, da bo Volkswagen zamaknil začetek prodaje novega Golfa na kasnejši termin zaradi domnevnih tehničnih težav s sistemom digitalnih prikazovalnikov, o katerih so zaokrožile govorice v zadnjih dneh na spletu. Pri tem je rekel, da odločitev ni povezana s proizvodnjo, temveč gre za prodajno strategijo, saj nima smisla postaviti avta pod božično drevesce, ko je pozornost drugje.

Že mogoče, a plani lansiranja novih modelov so postavljeni daleč vnaprej, pri njih so upoštevane tudi tovrstne specifike letnih časov in obdobij. Nenazadnje so tovrstni plani tudi osnova za celotno razvojno kolesje, ki se odvrti v ozadju, nanje je vezana nenazadnje veriga več stotih dobaviteljev. Tudi prodaja sedme generacije je stekla v jesensko-zimskih dneh leta, a ni takrat nihče poročal o slabši prodaji, kot so jo načrtovali zaradi specifike božičnega časa.

Po drugi strani je tudi res, da je hitrost, s katero se stvari spreminjajo v avtomobilskem svetu, v zadnjem času izjemna. Zato verjamemo v potencialni obstoj razlogov, ki so tržne stratege pri Volkswagnu pripeljali do sklepa o zamiku prodaje novega Golfa. Nenazadnje je to lahko tudi posledica izjemne pozornosti, ki jo Nemci namenjajo prvemu samostojnemu električarju kombilimuzinskemu I.D., katerega prva predstavitev javnosti je že potrjena za letošnji IAA v Frankfurtu. Morda so se ustrašili, da bi I.D. kradel pozornost novemu Golfu ali pa obratno, a tega pač ne morejo javno komentirati, zato je prav prišel izgovor glede sovpadanja začetka prodaje z božičnim časom …

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News, MotorAuthority. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Volkswagen zamika začetek prodaje osme generacije Golfa"


pskoda
5 leta 1 mesec nazaj

Mazda 3 je znotraj grda kot audi a3 corolla pa je prvič zanimiva in tudi vizualno konkurenčna ostalim

thunderbolt
5 leta 1 mesec nazaj

Moje mnenje je (seveda se lahko motim), da sta golfu letvico nepricakovano visoko postavila nova corolla in mazda3 in ob volkswagnovi poplavi sparanja na materialih (ki bi golfa tudi prizadela), so videli, da tako ne bo slo naprej, ker niso konkurencni.

Firediver
5 leta 1 mesec nazaj

Rabijo več časa za teroriziranje svojih dobaviteljev, da bodo delali zastonj…

5 leta 1 mesec nazaj

Definitivno majo nek problem s proizvodnjo. Ta članek je samo PR zavit v celofan.

 
Razkritje Tesline nove neznanke – Modela Y
Kia in Amazon skupno v ponudbo polnilnih postaj