Novice

Kia in Amazon skupno v ponudbo polnilnih postaj

Vedno bolj električno orientirana Kia in velikan spletne prodaje Amazon sta združila moči ter pripravila ponudbo polnilnih postaj, namenjenih domačemu polnjenju električnih vozil.

Bodoči lastniki avtomobila iz palete električnih vozil korejskega proizvajalca naj bi tako lahko že pred dejanskim nakupom pripravili vse potrebno za učinkovito polnjenje v domači garaži. Poleg izbire najprimernejše polnilne postaje naj bi bilo preko Amazonove spletne strani moč izbrati tudi primernega izvajalca za priklop. Amazonov program Home Services namreč zastopa podjetja, ki naj bi bila na razpolago naročnikom v njihovem lokalnem okolju, ob vnosu nekaj osnovnih podatkov o obstoječi napeljavi na uporabnikovi lokaciji pa naj bi bil na voljo tudi okviren izračun stroškov montaže.

Na spletnih straneh Amazona naj bi bilo tako možno že pred nakupom modelov e-Soul, Niro EV1, Niro PHEV in Optima PHEV naročiti željeno polnilno postajo ter poskrbeti za njeno montažo. Izbirati naj bi se dalo med tremi modeli polnilnih postaj, za najdražjo, Boschevo bo potrebno odšteti 764 $ (676 €), malenkost nižje na cenovni lestvici pa bosta na voljo še polnilni postaji ChargePoint (699 $) in JuiceBox (549 $). Znesek končne investicije bo seveda višji, saj bo potrebno prišteti tudi stroške montaže.

Orth Hedrick, izvršni direktor oddelka za načrtovanje in telematiko pri Kia Motors America, je poudaril, da polnjenje na domu ne more biti enostavnejše od ponujene rešitve in da sodelovanje s podjetjem Amazon še dodatno poenostavlja ter izboljšuje uporabniško izkušnjo lastnikov električnih in hibridnih vozil znamke Kia.

Avtomobilizem.com (Vir: Kia, Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen zamika začetek prodaje osme generacije Golfa
Porsche še naprej odkriva električni Taycan