Novice

Volkswagnova California tudi kot priključni hibrid

Volkswagen razkriva prve skice novega koncepta potovalnega vozila na osnovi modela Multivan T7.

Podjetje Volkswagen Gospodarska vozila ob petintrideseti obletnici od predstavitve prvega modela družine California pripravlja novo generacijo vozila za tiste, ki so željni potovanj. Ta bo temeljila na modeli Multivan T7, ki so mu ob drsnih vratih dodali dvižno streho z vgrajenimi okni ter platneno tendo, ki zagotavlja senco na vsaki strani vozila.

Neslišno tam, kjer je potrebno

Osnovo predstavlja različica potniškega kombiniranega vozila z daljšo medosno razdaljo in dolžino 5,173 m, ki ponuja prostorno35582-TheCaliforniaCONCEPTshowcarprovidesanoutlookonthefutureofthecampervanfromHanover notranjost za udobno bivanje tudi v primeru slabšega vremena. Glede na opremljenost prejšnje generacije lahko tudi v novi generaciji najverjetneje pričakujemo modularno zasnovo postelje, kuhinjsko nišo ter zložljivo mizo. Glede na to, da na eni od predstavljenih skic lahko opazimo zaslon, ki spominja na tablični računalnik, pa lahko predvidevamo, da bo preko njega potekalo nastavljanje temperature in osvetlitve ter ostalih funkcij, ki jih lahko pričakujemo v okviru “pametnega” bivalnika.

Prvič v zgodovini modelov California bo za pogon skrbel priključno-hibridni pogonski sklop, ki je po mnenju predstavnikov znamke primernejši za dolga popotovanja, obenem pa omogoča tudi skoraj neslišno vožnjo brez emisij, kar je idealno za gibanje po gosto naseljenih kampih. Za tiste, ki bi želeli popolnoma električni bivalnik, pa pri Volkswagnu že pripravljajo potovalno različico električnega modela ID.Buzz, ki naj bi ga predstavili na prelomu desetletja.

Novi koncept California bo predstavljen 25. avgusta na salonu v Düsseldorfu, predstavitev produkcijske različice pa načrtujejo tekom prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fisker z novimi električnimi modeli v prihodnost
Toyota Supra z ročnim menjalnikom prihaja v evropske salone