Novice

Volkswagen dodaja podaljšano različico modela ID.Buzz

Električni naslednik legendarnega Volkswagnovega kombija nadaljuje svojo zgodbo še v podaljšani različici, ki bo že prihodnje leto na voljo kupcem v Severni Ameriki in Evropi.

Po skoraj dveh desetletjih se Volkswagen Microbus, tokrat v električni različici, vrača na ameriški trg. Nemški avtomobilski proizvajalec je verjetno prav zato v Kaliforniji premierno prestavil različico električnega modela ID.Buzz s podaljšano medosno razdaljo, ki postaja en njihovih najprostornejših električnih modelov.

Podaljšana različica modela ID.Buzz z dolžino 4,962 m in 25 centimetrov večjo medosno razdaljo v primerjavi z običajnim modelom bo omogočala udobno vožnjo sedmim potnikom, ob tem pa bo ponujala dovolj prostora tudi za njihovo prtljago. Tretja sedežna vrsta, ki naj bi jo bilo mogoče popolnoma odstraniti, naj bi bila del standardne opreme na ameriškem trgu, medtem ko se bodo evropski in kanadski kupci lahko za njo odločali opcijsko. Prostornina prtljažnika v primeru dveh sedežnih vrst (5-sedežna zasnova) bo znašala 1.340 l, ob treh sedežnih vrstah v prtljažniku ostaja 306 l prostora, v primeru zloženih sedežev druge in tretje vrste pa največja prostornina prtljažnega prostora znaša 2.469 litrov.

Novi ID.Buzz LWB (Long Wheel Base – dolga medosna razdalja) poleg dodatnega prostora dobiva nov 12,9-palčni zaslon posodobljenega informacijsko-multimedijskega sistema z novim grafičnim vmesnikom in osvetljenimi kontrolniki na dotik, za podajanje informacij vozniku pa bo ob 5,3-palčnem zaslonu digitalne instrumentne plošče poskrbel še prikazovalnik na vetrobranskem steklu. Pri Volkswagnu v novem modelu uvajajo tudi novo panoramsko streho s površino 1,5 metra, ki ji bo moč s pomočjo drsnika ali glasovnih ukazov spreminjati prosojnost.

Podaljšano različico električnega ID.Buzz bo poganjal učinkovitejši električni motor z 210 kW in 560 Nm. V tem primeru bo pospeševanje iz mirovanja do 100 km/h trajalo 7,9 sekunde, najvišja hitrost pa bo elektronsko omejena na 160 km/h. Kasneje naj bi predstavili še različico GTX z vsekolesnim pogonom in 250 kW, ki bo iz mirovanja do 100 km/h pospešila v 6,4 sekunde. Električno energijo bosta v odvisnosti od izbire zagotavljala baterijska paketa neto kapacitete 77 kWh (82 kWh bruto) oziroma 85 kWh (91 kWh bruto), ki naj bi ju bilo moč polniti z najvišjo močjo 200 kW. Učinkovitost pri nižjih temperaturah naj bi dodatno povečala nova toplotna črpalka, sistem temperaturnega nadzora baterije pa bo omogočal optimalno pripravo na hitro polnjenje, ki bo v primeru zmogljivejšega paketa trajalo približno 25 minut – med 10 in 80 odstotki napolnjenosti.

Proizvodnja bo potekala v nemškem obratu v Hanovru, s prvimi dobavami ameriškim kupcem pa naj bi pričeli tekom prihodnjega leta. Pri Volkswagnu obenem obljubljajo skoraj sočasen prihod podaljšane različice modela ID.Buzz tudi na evropski trg.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova grafična podoba znamke JLR
Kitajski modeli že v Evropi, a prodaja ne sledi povzročenemu nemiru