Novice

Že letos nova generacija Volkswagnovega potovalnega bivalnika California

Pri oddelku Volkswagen Gospodarska vozila za letos najavljajo predstavitev nove različice bivalnika Multivan California, ki bi lahko bil na voljo tudi s priključno-hibridnim pogonskim sklopom.

Direktor družbe Volkswagen Gospodarska vozila je na dogodku za predstavnike sedme sile predstavil načrte v zvezi z novo generacijo modelov za aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Letos nameravajo uvesti novo različico bivalnika California, ki bo zasnovan na Multivanu. Carsten Intra poudarja, da bo novi predstavnik družine California omogočal uporabo širokega nabora povezanih storitev, v okviru novega projekta “California Universe” pa bodo omogočili uporabo najsodobnejših tehnologij in digitalnih storitev iz avtomobilskega sveta tudi v tem segmentu njihove ponudbe.

Osnova novega potujočega bivalnika bo zadnja generacija lahkega gospodarskega vozila Multivan na konstrukcijski osnovi MQB, znani iz sveta osebnih avtomobilov. Dodatnih podrobnosti nove generacije modela Multivan California sicer še ne razkrivajo, a bi – glede na nabor pogonskih sklopov, ki so na voljo pri modelu Multivan – lahko tudi tukaj, poleg bencinske in dizelske različice, kupcem ponudili možnost priključno-hibridne kombinacije (eHybrid). Sestavlja jo 1,4-litrski bencinski štirivaljnik v kombinaciji z električnim motorjem in skupno 160 kW (218 KM) moči, vgrajena baterija pa naj bi omogočala do 132 km čiste električne vožnje.

Novi Multivan California naj bi po letošnji predstavitvi v prodajne salone prišel tekom prihodnjega leta, Volkswagnova družina modelov z oznako California pa naj bi se leta 2025 razširila še z električnim ID.Buzz California, ki naj bi bil zasnovan na podaljšani različici modela ID.Buzz.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Rusiji raste popularnost kitajskih znamk
Evropska unija in Nemčija sklenili dogovor