Novice

Volkswagnova študija poltovornjaka

Na avtomobilskem salonu v brazilskem Sao Paulu je Volkswagen presenetil s študijo poltovornjaka, poimenovanega z rahlo »kvartopirskim« imenom Tarok. Prostočasni poltovornjak za ljudi s sodobnim življenjskim slogom, ki naj ne bi skakal v zelje obstoječemu Amaroku, naj bi se najprej znašel na brazilskem trgu, kasneje pa tudi drugje.

Tarok, ki sicer sloni na koncernski modularni platformi MQB, meri v dolžino dobrih 5 metrov, a je še vedno za odtenek manjši od Amaroka. Novi Volkswagnov poltovornjak, ki naj bi bil precej manj delovno orientiran od Amaroka, se hkrati ponaša s premično zadnjo steno, zaradi česar je možno keson podaljšati vse do 1,8 metra dolžine in nanj naložiti tono prtljage.

V notranjosti se študija ponaša s povsem digitalnimi merilniki ter – podobno kot pri prestižnem Touaregu – upravljanjem vseh funkcij s pomočjo zaslona na dotik. Pod motornim pokrovom se je zaenkrat znašel 1,4-litrski agregat TSI na etanol (E100) oziroma na mešanico etanola in bencina. Ravno tovrstna pogonska opcija naj bi bila najbolj zanimiva na brazilskem trgu, kjer se bo Tarok najprej znašel. Za prenos moči bo skrbel 6-stopenjski avtomatski menjalnik, štirikolesni pogon pa bo serijski.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Morda potrebujem nove zimske pnevmatike. Prav, ampak kdaj in kakšne?
Hilux v preobleki Toyota Gazoo Racing