Novice

Volkswagnova tristopenjska strategija za prihodnost

Volkswagen želi ponovno pridobiti zaupanje svetovne javnosti, zato se bodo usmerili na repozicioniranje znamke v različnih regijah in segmentih ter obenem namenili precej denarja na področja razvoja e-mobilnosti in povezljivosti.

Novo znamkino vizijo zaznamuje slogan Volkswagen: Moving People Forward. Njenemu uresničevanju bo namenjen program Transform 2025+, s katerim se želijo vrniti na pot trajnostne in profitabilne rasti.

”Naši cilji so visoki in naša strategija zelo ambiciozna. Želimo izkoristiti spremembe in z odločnostjo pomakniti Volkswagen v vodilni položaj nove avtomobilske industrije. V naslednjih nekaj letih se bo Volkswagen radikalno spremenil. Zelo malo stvari bo ostalo, kot so. Kot zadnja možnost je nova strategija velik transformacijski program,” je ob razkritju novega programa dejal Herbert Diess, izvršni predsednik Volkswagna.

Do prestrukturiranja naj prišlo v treh povezanih korakih. Prvi korak naj bi se zaključil leta 2020, v tem času pa bi Volkswagen znova vzpostavil svoj osnovni poslovni model in razvijal nove kompetence. V drugem koraku, ki naj bi trajal do leta 2025, bodo poskušali prevzeti vodilni položaj v e-mobilnosti ob pogoju, da se bodo znova okrepili v največjega in profitabilnega proizvajalca velikoserijskih avtomobilov. V zadnjem koraku naj bi znamka odigrala glavno vlogo v oblikovanju prihajajoče velike spremembe industrije, do katere naj bi po pričakovanjih prišlo po letu 2025 ter trajalo do leta 2030.

”Po letu 2020 bomo sprožili našo veliko ofenzivo e-mobilnosti. Kot velikoserijski proizvajalec nameravamo igrati ključno vlogo pri preboju električnih vozil. Ne merimo na nišne produkte, temveč v srce avtomobilskega trga. Do leta 2025 želimo prodati milijon električnih vozil na leto in biti tržni vodja e-mobilnosti. Naša prihodnja električna vozila bodo nov prepoznaven znak Volkswagna,” je dodal Diess.

Na področju povezljivosti Volkswagen pričakuje, da bodo imeli do leta 2025 okoli 80 milijonov aktivnih uporabnik po celem svetu. S prodajo storitev povezljivosti vozil naj bi v enakem časovnem obdobju po prvi oceni dosegali prodajne prihodke v višini milijardo evrov letno.

V ZDA naj bi se Volkswagen usmeril na prodajo velikih športnih terencev in limuzin, saj naj bi se ravno ta dva segmenta v prihodnosti znatno širila. V drugi fazi naj bi Volkswagen na tržišče pripeljal tudi električna vozila, ki jih bodo leta 2021 začeli proizvajati v lokalnem obratu. Strategija za napad na kitajski trg je malenkost drugačna. Začeli naj bi s ponudbo športno terenskih modelov in jim kmalu dodali številne električne modele. Na ostalih pomembnih tržiščih, kot so Indija, Južna Amerika in Rusija, naj bi se še naprej trudili s ponudbo cenovno dostopnejših avtomobilov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volkswagnova tristopenjska strategija za prihodnost"


Firediver
7 leta 4 meseci nazaj

Razumem, da si močno želijo nazaj zaupanje strank, ampak ne ravno tekoče reševanje starih zadev ne kaže na iskrene namene…

 
Postopki za ugotavljanje odgovornosti v nesrečah avtonomnih vozil
Mehanik leta 2016 je Primož Rožnik iz Horjula