Novice

Počasno razkrivanje najživahnejše Kie

Potem ko so pri korejski Kii pred kratkim pokazali slike s testiranj svojega prihajajočega modela GT, ki bo veljal za njihovo najhitrejše vozilo, sedaj počasi razkrivajo njegove dinamične linije.

Štirivratni kupe, ki bo luč sveta ugledal na prihajajočem salonu v največjem mestu ameriške zvezne države Michigan, bo predstavljal trenutno najbolj zmogljiv model v Kiini paleti. In čeprav pri korejskem proizvajalcu še niso dokončno razkrili, kateri motorji se bodo vrteli v njem, pa nekateri mediji špekulirajo celo o tem, da bi lahko uporabili koncernske šestvaljne agregate, poznane iz modela Genesis G80 (282 in 315 KM). V najmočnejši različici pa bi se lahko morda znašel celo najnovejši 5-litrski agregat V8 (Tau GDi), ki proizvede kar 426 »konjev« najvišje moči in ga je prav tako mogoče najti v Genesisu G80 oziroma G90.

Pri Kii so tako še pred uradno predstavitvijo v stari maniri draženja publike pokazali nov video posnetek, s katerim razkrivajo delček  dinamično krojenih linij, dokončno pa bodo novinca razkrili tik pred odprtjem salona v Detroitu.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sestavljanko zaključuje Škoda Octavia Scout
Volkswagnu so v Evropi odobrili popravke na agregatih TDI