Novice

Voltswagen bo ime za novo dobo električne mobilnosti

Volkswagen bo na področju ZDA spremenil svoje ime v Voltswagen.

Novica, ki je ob prehitro objavljenem sporočilu za javnost pred dnevi zvenela kot napoved prvoaprilske šale, se je izkazala za resnično: ameriški del skupine Volkswagen se bo preimenoval v Voltswagen, s čimer naj bi zaznamovali prehod v novo dobo električne mobilnosti. S formalno spremembo imena naj bi začeli v mesecu maju, proces pa naj bi ob drugačnem imenu vključeval tudi prilagojeno celostno podobo.

Naziv Voltswagen naj bi bil javna deklaracija zavezanosti podjetja v e-mobilnost, kar so podkrepili z definicijo volta kot izpeljane enote za električni potencial med dvema točkama. Scott Keogh, predsednik in izvršni direktor družbe Voltswagen of America pa je ob tem izjavil: “Kljub zamenjavi črke K za T v imenu ne bomo zamenjali znamkine zaveze k izdelovanju vozil, ki so najboljša v svojem razredu za voznike in ljudi vsepovsod. Ideja ljudskega avtomobila je v našem bistvu. Že od začetka našega premika k električni prihodnosti smo povedali, da bomo izdelovali električne avtomobile za milijone, ne le milijonarje. Sprememba imena je poklon naši preteklosti ljudskega avtomobila in trdno prepričanje, da je naša prihodnost električni ljudski avtomobil.”

Opomba uredništva: Novico, ki je očitno neresnična, je v zadnjih dveh dneh povzela večina svetovnih poslovnih in avtobilističnih medijev, saj so uradno izjavo o spremembi imena objavili na spletni strani za medije Volkswagen of America. Od včeraj so jo umaknili s strani, podjetje pa je nekaterim medijem v kratki izjavi že sporočilo, da do spremembe ne bo prišlo ter da bodo več pojasnil posredovali naknadno.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Voltswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
EV6 je vodilo za prihodnje električne modele Kia
Taigo bo Volkswagnov mali križanec kupejevskih linij