Novice

Taigo bo Volkswagnov mali križanec kupejevskih linij

Volkswagen je z oblikovalskimi računalniško generiranimi slikami nakazal videz novega križanca dinamičnega videza, ki na trg prihaja ob koncu letošnjega leta.

Taigo bo v Evropi razširil Volkswagnovo ponudbo križancev v segmentu malih avtomobilov ter naj bi kupce nagovarjal s karizmatičnim oblikovanjem, sodobnim konceptom upravljanja, rešitvami povezljivosti in naborom vozniških pomagal. V pogonskih sklopih naj bi uporabili bencinske motorje TSI, med lastnostmi pa so pri Volkswagnu v objavi za javnost izpostavili še serijske žaromete v tehniki LED.

Za vse, ki budno spremljate modelne novosti, je pravzaprav novo le ime – Taigo je namreč zasnovan na brazilskem modelu Nivus, ki je v prodaji od lanskega leta. Za evropski trg ga bodo proizvajali v španski Pamploni.

Pri nemškem proizvajalcu so napovedali predstavitev novinca za letošnje poletje, njegov prihod na trg pa lahko pričakujemo proti koncu leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Taigo bo Volkswagnov mali križanec kupejevskih linij"


Aesthetics
2 leta 11 meseci nazaj

Skice so zanimive. Ampak tukaj je itak pretiravanje. Bo pa pomoje veliko lepši kot T-Cross. Ali T-Roc. Ali Golf 8.

Firediver
2 leta 11 meseci nazaj

Poteze na maski so mi že od nekje znane, so pa VW-jevsko “zamorjene” do te mere, da izgleda kot facellift obstoječega VW modela, ne pa čisto novega modela.
Če se že uvaja čisto nov model zraven obstoječih, bi lahko bili malo bolj podjetni z obliko. Ne rečem, da mora biti vesoljska, ampak malo večji odmik od obstoječih oblik pa vendarle.

 
Voltswagen bo ime za novo dobo električne mobilnosti
BMW z novo platformo za prihodnost