Novice

Volvo in Geely z novo prilagodljivo arhitekturo

Novi center CEVT (China Euro Vehicle Technology) v švedskem Gothenburgu je za Volvo in njegovega lastnika Geely Auto pomemben korak v razvoju vozil segmenta C.

CEVT bo v prvi vrsti zadolžen za pripravo visoko prilagodljive modularne arhitekture, na kateri bodo sloneli številni modeli obeh proizvajalcev. Inženirji obeh podjetij bodo lahko prihodnjo arhitekturo raztegnili v vse smeri, izbirali med specifičnimi nivoji zmogljivosti, glasnosti in vibracij. Premijska kombilimuzina znamke Volvo bo zato precej bolj uglajena in tišja med vožnjo kot cenejša proizvajalca Geely Avto, kljub temu, da si bosta delili šasijo.

Inženirji bodo razvili tudi lastne mehanske komponente, med njimi bodo seveda agregati, menjalniki, štirikolesni pogon in tudi hibridni sistem. Ko bo vzpostavljen v celoti, bo center sposoben samostojno zasnovati nov model.

Geely Auto bo na modularni arhitekturi proizvedel več modelov v razredu velikosti Volkswagna Golf. Prvi model naj bi bil od prihoda v salone oddaljen vsaj dve leti in pol, vendar je podjetje že potrdilo, da bo kupce iskal tako na domačem kitajskem trgu kot tudi na stari celini.

Razvoj novega modela segmenta C je za Volvo zelo pomemben. Nova arhitektura bo osnova naslednji generaciji  V40 in dolgo pričakovanemu križancu XC40. Oba modela bodo prodajali v Evropi in na Kitajskem, presenetljivo pa bosta svoj uspeh iskala tudi na ameriškem tržišču. Bodoča družina V40 bi poleg tega lahko v ponudbi imela celo štirivratno limuzino, ki bi predstavljala konkurenco prodajno uspešnima Mercedes-Benzu CLA in dolgo napovedovani limuzinski BMW seriji 1.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Britanci bodo polnili na poti
Najbolj zanimive predelave angleške terenske ikone

Več vsebin

Testi

Švedska renesansa

Volvo XC40 D4 A AWD Momentum
Novice

Je to novi Volvo XC40?

Novice

Volvo XC40 bo varen in uporabnikom prijazen

Predstavitve

Prišel in prepričal

Volvo XC40: slovenska predpremiera
Predstavitve

Nagrajena kombinacija

Volvo XC40: slovenska predstavitev
Novice

Volvo preko Snapchata napoveduje nova V40 in XC40

Novice

Prvi nastop kompaktnega Volva XC40

Novice

Volvo je napovedal svoj prvi bencinski trivaljnik