Novice

Volvo potegnil črto pod bencinske motorje

Švedi so nas samo nekaj dni narazen seznanili z dvema zelo različnima obvestiloma. Prvo se je nanašalo na popolnoma nov in pravzaprav prvi v celoti interno razvit bencinski trivaljnik, drugo, rahlo presenetljivo, pa v zaključek investicij v razvoj motorjev z notranjim zgorevanjem.

Volvo je zatrdil, da je obstoječa generacija enojno ali dvostopenjsko tlačno polnjenih tri- in štirivaljnih bencinarjev njihova zadnja generacija bencinskih motorjev. Najkasneje leta 2019 naj bi namreč ustavili vsa vlaganja v njihov nadaljnji razvoj. To si, pravijo pri Volvu, lahko privoščijo z obstoječim stanjem razpoložljive tehnike bencinarjev, saj bodo svojo ponudbo pogonskih sklopov še vedno nadgrajevali oziroma dopolnjevali z delno (48-voltni hibridni sistem, priključni hibrid) ali popolno elektrifikacijo pogonskih sklopov. Ob tem so tudi prepričani, da bodo s to strategijo sposobni pokrivati tako želje trga kot tudi vse zahtevnejše emisijske zahteve zakonodajalcev po svetu.

To hkrati pomeni, da bodo novi Volvi dobavljivi z bencinskim motorjem v takšni ali drugačni kombinaciji pogonskega sklopa še približno do leta 2025. Na nek način pa je s tem Volvo dal jasno vedeti tudi, kdaj bodo povsem opustili tradicionalne motorje in preklopili na strogo elektrificiran pogon. Ali bodo tem zagotavljale energijo strogo samo baterije ali morda tudi sistemi z vodikovimi gorivnimi celicami, pa je v tem trenutku poznano, oziroma na mizi za odločitve, samo pri glavnih strategih v Volvu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volvo potegnil črto pod bencinske motorje"


JG2
6 leta 1 mesec nazaj

Tole bodo pa težko izpeljali. So pa že 2017 napovedali da bo pri Volvu možno dobaviti zgolj elektrificirane (beri hibridne) pogone in da bodo opustili vgrajevanje dizelskih motorjev. Da bi jim pa trg pustil po letu 2025 vgrajevati samo elektriko pa dvomim.
No pa saj to so besede zgolj gospoda Hakana Samuelssona, katere so se že večkrat izkazale za netočne, saj ima pri Volvu hvala bogu glavno in zadnjo besedo Li Shufu ki bo tako kot vedno potegnil za Volvo pravo odločitev.

 
Hyundai je razkril električno Kono
Toyotine tehnične novosti