Novice

Volvo uničuje nove avtomobile z dobrim namenom

Pogled na padec novega avtomobila z višine 30 metrov je srce parajoč, a obenem dragoceno orodje za usposabljanje reševalnih ekip.

Za ponazoritev sil v najbolj ekstremnih nesrečah ne zadoščajo običajni preizkusi trčenj. Po drugi strani padec avtomobila z višine 30 metrov omogoča reševalcem dragoceno ponazoritev stanja za izpopolnjevanje njihovih veščin, zato so se pri Volvu prvič odločili, da z dvigalom z višine 30 metrov večkrat spustijo nekaj novih avtomobilov.

Takšen pristop je na vozilih ustvaril dovolj škode za primerno simulacijo stanja po najhujših trčenjih, kot so nesreče avtomobila pri izjemno visoki hitrosti, trčenje osebnega avtomobila s tovornjakom pri visoki hitrosti ter nesreče z močnim bočnim sunkom. Gre za primere, v katerih so potniki najverjetneje v kritičnem stanju, zato je ključno hitro reševanje iz razbitin ter prevoz v bolnišnico – reševalci pri tem pogosto govorijo o zlati prvi uri. Opažanja po opravljenih testih bodo zbrana v obširnem poročilu, ki bo brezplačno na voljo vsem reševalcem.

Reševalci sicer vozila za usposabljanja običajno dobijo na avtomobilskih odpadih, a so ta pogosto že zelo stara in z vidika materialov ter konstrukcijskih značilnosti bistveno odstopajo od modernejših vozil. Izvedba preizkusa na najnoveših modelih omogoča revizijo in prilagoditev obstoječih postopkov reševanja.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volvo uničuje nove avtomobile z dobrim namenom"


JG2
3 leta 5 meseci nazaj

Pohvalno!

 
Spomladi bo razkrit novi Nissan Qashqai
Nissan je vložil odškodninsko tožbo proti Carlosu Ghosnu