Novice

Spomladi bo razkrit novi Nissan Qashqai

Prihodnjo pomlad bo predstavljena nova generacija popularnega križanca Qashqai s še več udobja in prefinjenosti.

Novi Nissan Qashqai naj bi v tretji generaciji ponujal občutek udobja in prefinjenosti višjih avtomobilskih razredov, iz katerih naj bi izhajale tudi nekatere uporabljene tehnološke novosti. Zasnovan je na novi platformi CMF-C, ki predstavlja skupek naprednega inženiringa, inovacij in najsodobnejših tehnologij. Za zgradbo nove generacije popularnega križanca so za 50 odstotkov povečali uporabo jekla ultra visoke trdnosti (UHSS – Ultra High Strength Steel), ki zagotavlja največjo možno trdnost brez občutnega povečanja mase avtomobila, prihranek pri masi pa so dosegli tudi z uporabo aluminija pri izdelavi sprednjih in zadnjih vrat ter blatnikov in motornega pokrova.

Novi Qashqai naj bi ponujal vrhunske vozne lastnosti po zaslugi večje togosti nove konstrukcijske osnove in posodobljenega vzmetenja, kar naj bi omogočalo dobro lego na cesti, natančnejši odziv na ukaze volana ter bolj zanesljiv občutek med vožnjo po vseh vrstah podlage.

Poleg klasičnih pogonskih sklopov bo novi Qashqai umeščen tudi v širšo Nissanovo strategijo elektrifikacije ter bo na voljo z dvema različicama elektrificiranega pogonskega sklopa. Odziven in učinkovit 1,3 litrski bencinski motor bo na voljo s tehnologijo blagega hibrida ter z inovativnim Nissanovim sistemom e-Power, pri katerem za pogon koles skrbi le električni motor. Pogonski sklop sistema e-Power je sestavljen iz bencinskega motorja, električnega generatorja, inverterja in električnega motorja, ki energijo dobiva iz zmogljive baterije. Bencinski motor tokrat ni neposredno povezan s pogonom koles, saj deluje le v vlogi generatorja za polnjenje baterije in omogoča izkušnjo vožnje z baterijskim električnim avtomobilom, brez bojazni o omejitvah dosega.

Varno vožnjo bo zagotavljala kombinacija sodobnih asistenčnih sistemov, vključno z izpopolnjenim sistemom ProPilot, ki v kombinaciji s sistemom Navi-link skrbi za  pospeševanje in zaviranje v okviru enega voznega pasu avtoceste ter zna hitrost avtomobila prilagajati dodatnim zunanjim okoliščinam – v skladu s podatki navigacije ter omejitvami hitrosti s prometnimi znaki. Na voljo bo tudi napreden sistem žarometov, ki obliko svetlobnega snopa prilagaja razmeram na cesti in drugim udeležencem v prometu s pomočjo selektivnega vklapljanja in izklapljanja 12-ih svetlobnih elementov LED.

Nissan Qashqaj je pričel z oranjem ledine na področju kompaktnih križancev v letu 2007, ko je bila predstavljena prva generacija, ki je z nekaj posodobitvami pozdravila prihod druge generacije v letu 2014. Do danes je bilo v Evropi prodanih že več kot tri milijone enot, medtem ko svetovna prodaja presega več kot 5 milijonov primerkov tega modela. Razkritje nove generacije modela Nissan Qashqai je predvideno za pomlad prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renaultov uvod v prihajajoča modela Kangoo in Express
Volvo uničuje nove avtomobile z dobrim namenom