Novice

Nissan je vložil odškodninsko tožbo proti Carlosu Ghosnu

Pravniki japonskega avtomobilskega proizvajalca so proti Carlosu Ghosnu vložili odškodninsko tožbo v višini dobrih 80 milijonov evrov.

Čeprav bivši najmogočnejši mož avtomobilske industrije trenutno uživa na svobodi v Libanonu, kamor je konec preteklega leta pobegnil iz hišnega pripora na Japonskem, pa zgodba v zvezi z njegovimi dejanji še ni končana. Pravni zastopniki Nissana so na okrajnem sodišču v japonski Yokohami proti njemu vložili civilno odškodninsko tožbo, težko kar 10 milijard jenov (80,8 milijonov evrov), z obrazložitvijo, da je Carlos Ghosn z namernim napačnim ravnanjem zakrivil težji prekršek, ki ga nameravajo dokazati tekom postopka.

Predstavniki japonskega avtomobilskega proizvajalca še naprej smatrajo, da je Carlos Ghosn odgovoren za materialno in nematerialno škodo, povzročeno njihovemu podjetju z njegovimi dejanji finančnih malverzacij ter želijo tudi na ta način podjetju povrniti nekaj ugleda. Najnovejša tožba pa ni edina, saj je obtožnico proti Carlosu Ghosnu že prej vložilo tudi japonsko tožilstvo, ki ga bremeni utaje 9,3 milijard jenov (75,2 milijonov evrov) in ga obenem obtožujejo, da je Nissanova finančna sredstva uporabljal za zasebne potrebe ter pokrivanje osebnih izgub.

Kot je znano, Ghosn še naprej zavrača vse obtožbe in je v izjavi, poslani agenciji Reuters, še enkrat poudaril, da je vložena civilna tožba nadaljevanje nesmiselne notranje preiskave, krivično začete s strani dela Nissanovega vodstva ter neupravičenega pregona in aretacij japonskih oblasti.

Kot je znano, so Carlosa Ghosna pred dvema letoma japonske oblasti pridržale na podlagi suma kršitve japonske finančne zakonodaje, z vodilnega položaja pa so ga kmalu zatem odstavili tudi v podjetjih Nissan in Mitsubishi, medtem ko so ga pri Renaultu takrat umaknili le začasno. Ghosn je kmalu zatem iz pripora sam podal svoj odstop ter s tem najverjetneje prehitel odbor direktorjev, ki naj bi odločali o njegovi usodi. Sam še vedno zanika vsa očitana mu dejanja in zatrjuje, da je žrtev zahrbtnih spletk. Zveni znano?

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo uničuje nove avtomobile z dobrim namenom
Električni Toyotin Proace Verso