Novice

Vrača se legendarna Acura NSX

Po dolgotrajnem razvoju je ljubitelje legendarne Acure NSX končno razveselila novica o prihodu njene naslednice. Pošast s hibridnim štirikolesnim pogonom s 550 ‘konjskimi močmi’ bo na ceste zapeljala leta 2016.

Druga generacija Acure NSX vleče številne oblikovalske smernice iz predstavljenega koncepta, pri japonskemu proizvajalcu pa so se odločili, da jima bo skupen le zunanji videz. Zavrgli so atmosferski šestvaljnik, ki je bil vgrajen v koncept iz leta 2013, in ga nadomestili z vzdolžno nameščenim prisilno polnjenim šestvaljnikom z več kot 550 ‘konjskimi močmi’.

Običajni bencinski agregat sodeluje s tremi električnimi motorji, ki moč pošiljajo na obe osi. Pri Acuri so omenjeni štirikolesni pogon poimenovali Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive. Dva električna motorja sta nameščena spredaj in skrbita za vektorsko razporejen navor, tretji pa je nameščen med bencinskim motorjem in na novo razvitim dvosklopčnim devetstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Na sprednji osi Acure NSX so nameščena 19-palčna aluminijasta platišča, medtem ko so na zadnji nameščena večja, 20-palčna platišča. Za ustavljanje skrbijo keramični zavorni diski v kombinaciji s šestbatnimi zavornimi čeljustmi s pnevmatikami 245/35 R19, ki so nameščene spredaj, in štiribatnimi zavornimi čeljustmi s pnevmatikami 295/30 R20 zadaj.

V primerjavi s konceptom iz leta 2013 je Acura NSX v dolžino zrasla za 4,5 centimetra in zdaj meri 4.470 milimetrov, v širino meri 1.940 milimetrov in je pridobila 12,7 centimetrov, v višino pa je zrasla za 2,5 centimetra. Za 2 centimetra se je povečala tudi medosna razdalja, ki zdaj meri 2.630 milimetrov.

Acura NSX bo imela na voljo štiri različne vozne programe (Quiet, Sport, Sport+ in Track), ki bodo prilagodili delovanje bencinskega motorja, električnih motorjev, samodejnega menjalnika in trdoto karoserije. Na voljo bo tudi sistem za speljevanje, ki s pomočjo električnih motorjev poskrbi, da NSX z mesta spelje praktično brez zakasnitve.

Za nakup najnovejše športne zverine bo potrebno pripraviti vsaj 150.000 ameriških zelencev.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto in video: Honda)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Vrača se legendarna Acura NSX"


Vodokotlič
9 leta 2 meseci nazaj

Če bi na lotu zadel… Lalalalalaaaa….

 
Alfa Romeo 4C Spider za brezstrešne užitke
Novi Ford GT je ukradel šov v Detroitu