Novice

Alfa Romeo 4C Spider za brezstrešne užitke

Alfa Romeo je v javnost poslala fotografije športnega 4C Spider.

Italijanski proizvajalec vozil Alfa Romeo, se kljub težkim časom, trudi dvigniti prodajo in ugled pri ljubiteljih športnih vozil. V skladu s prenovo znamke na avtomobilskem salonu v Detroitu predstavljajo brezstrešno različico modela 4C. Po fotografijah sodeč je le ta obdržal večino oblikovalskih potez, modelu Spider so dodali le zračnika ob strani vozila in, seveda, platneno streho, ki se pospravi v namenski prostor v zadku vozila. Kupcem bo za doplačilo na voljo tudi trda, karbonska streha.

Alfa Romeo 4C Spider se bo od kupejevske različice razlikoval tudi po pokrovu motornega prostora, na katerem so trije prezračevalniki, po lepše oblikovanih sprednjih žarometih, strešnemu usmerjevalniku zraka in zadnjih LED žarometih. Na voljo bo boljši izpušni sistem s karbonskimi nastavki, ki ga izdeluje renomirani slovenski proizvajalec Akrapovič.

Za lepši zunanji videz bodo poskrbela štiri novo oblikovana aluminijasta platišča, nove barvne izvedenke zavornih čeljusti in sedem različnih barvnih odtenkov zunanjosti. V notranjosti bo na voljo šest barvnih kombinacij z dvema različnima tkaninama. S pomično streho je 4C Spider pridobil le dodatnih 10 kilogramov, zato bi morale vozne lastnosti ostati nespremenjene.

Pod pokrovom motorja se bo skrival 1,75-litrski prisilno polnjeni bencinski agregat s 177 kilovati ter 350 Nm navora. Tempo mu bo dajal dvosklopčni samodejni menjalnik z obvolanskimi prestavnimi ročicami, ki zamenjajo prestavo v 130 milisekundah. Za pospeševanje od 0-100 km/h bo novi Spider potreboval le 4,1 sekunde, dosegel pa bo največjo hitrost 258 km/h.

V notranjosti se bohotita dva sedeža iz kompozitnih vlaken, usnjen volanski obroč, aluminijaste stopalke, karbonski zračniki in 7-palčni informacijski zaslon. Spider bo opremljen tudi z radijskim in zvočnim sistemom Alpine, za boljšo zvočno izkušnjo.

Alfa Romeo 4C Spider bo na voljo tudi onkraj luže, začetek prodaje pa je planiran na začetku poletja.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Alfa Romeo)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Testna lutka zombi
Vrača se legendarna Acura NSX

Več vsebin

Novice

Alfa Romeo minimalno osvežila Giulietto

Novice

Velika petletka Sergia Marchionneja