Novice

Renault s konceptom Alaskan napoveduje velikoserijski poltovornjak

Renault je presenetil svetovno javnost in predstavil koncept Alaskan. Poltovornjak naj bi v velikoserijsko proizvodnjo vstopil v prvi polovici leta 2016.

Medtem, ko je bil sorodni Duster Oroch namenjen izključno južnoameriškemu trgu, naj bi bil enotonski Renaultov poltovornjak namenjen globalni prodaji.

Produkcijski model bo imel po napovedih podoben dizajn in dimenzije kot koncept Alaskan, ponudbo pa bodo dopolnile številne karoserijske različice in pisana motorna paleta. Renault ga opisuje kot avto premijskega razreda za delo in zabavo, kot tudi za vsakodnevne opravke.

Koncept Alaskan se pohvali s tonsko nosilnostjo, vse skupaj pa začini atraktiven nos vozila s tipičnim Renaultovim oblikovalskim podpisom in poudarjenimi koloteki, pod katerimi se skrivajo 21-palčna platišča. Skladen videz dopolnijo polni žarometi LED , centralno postavljen zaključek izpušne cevi, dodatki iz brušenega aluminija in modro-rumeni barvni dodatki na stranski ogledalih, zavornih čeljustih, platiščih in vlečni kljuki.

Študijo poganja Renaultov štirivaljni dizelski agregat twin-turbo, ki ga poznamo že iz modelov Trafic in Master. Vzdolžno postavljeni agregat je lažji kot so sicer agregati te zmogljivosti in naj bi ponujal ”neverjetne pospeške, najboljšo ekonomijo pri porabi goriva in nizke emisije CO2”.

Alaskan je oblikovan, da naj bi pokrival tri različne svetove: posel, zabavo in vsakodnevno uporabnost. Za poslovne uporabnike ponuja trdno šasijo z veliko oddaljenostjo od tal, nosilnost večjo od ene tone, veliko potniško kabino in širok nakladalni del. Zaradi svojega priročnega pritrditvenega sistema lahko vanj naložimo kolesa, desko za surfanje, opremo za kampiranje ali pa katerikoli drug pripomoček, ki ga rabimo za aktivno preživljanje prostega časa. Poleg originalnih dodatkov za večanje udobnosti je v ogledalih nameščena kamera, ki omogoča snemanje pokrajine.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Winterkorn ostaja v sedlu vsaj do leta 2018, Piecha naj bi zamenjal Pötsch
Novi SsangYongovi študiji