Novice

Za razvajene je na poti Porsche Panamera s podaljšano medosno razdaljo

Nekaj mesecev po prihodu nove generacije Panamere bo v prodajne salone zapeljala še različica s podaljšano medosno razdaljo.

Porsche je nedolgo nazaj razkril novo generacijo limuzinske Panamere, zdaj pa že napoveduje nove izpeljanke. V prodajne salone bo nekaj mesecev po prihodu običajne različice zapeljala še Panamera s podaljšano medosno razdaljo, kmalu zatem naj bi kupce osrečila še različica shooting-brake Sport Turismo. Z njima se želi nemški proizvajalec dokazati predvsem na kitajskem tržičču, a bosta oba na voljo tudi evropskim kupcem.

Robert Kohr, vodja inženirjev, zadolženih za zunanjost Panamere, je za Auto Express dejal, da nova arhitektura MSB omogoča razširitev na daljšo medosno razdaljo: ”Prišla bo zelo kmalu, saj je zelo pomembna za trge, kot je Kitajska. Arhitektura nam omogoča štiri različne medosne razdalje, Panamera in Panamera Long sta najkrajši.”

Zaenkrat pri Porscheju ne razmišljajo o prihodu drugih dveh možnostih, vendar jih bomo najverjetneje videli na Audiju A8 in nekaterih Volkswagnovih produktih, ki uporabljajo arhitekturo MSB. Panamera bo pridobila 150 milimetrov daljšo medosno razdaljo, skupna dolžina pa se bo povečala iz 2.950 milimetrov na 3.100 milimetrov.

Motorna ponudba bo ostala nespremenjena. Sestavljala jo bosta dva bencinska agregata, šestvaljni in osemvaljni, ter en dizelski osemvaljnik. V bližnji prihodnosti bo ponudbo oplemenitil še priključni hibrid, zaenkrat pa pri nemškem proizvajalcu molčijo glede prihoda hibridne in povsem električne različice.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Črne skrinjice v avtonomno vozečih vozilih?
Volvo samovozečih vozil ne bi pošiljal v mestna središča